Jämför produkter

Du har inga produkter att jämföra.

    • Handla för 600,00 kr och få fri frakt! Läs mer

Kål - grönsakernas grönsak

Drömmen om en egen köksodling

 

Drömmen fanns med redan från början när nya huset började ta form i våra huvuden. Tanken att bara kunna öppna köksdörren och gå ut och plocka de kryddor, och gärna grönsaker, man behövde. Två år efter inflytt hoppas jag kunna realisera den. Den soliga södersluttningen som vetter mot havet bör ge goda förutsättningar.  Frågan är om jag kan tillförskanska mig de kunskaper som krävs och om jag har tiden. Hittills har jag bara odlat kryddor, tomater och bär (om man bortser från potatisen, sockerärtorna och morötterna i barndomen).

 

Ett par veckor efter de första spadtagen står nu pallkragarna redo (en stor eloge till maken son designat och gjort grovjobbet <3) för ergonomisk odling av kryddor, tomater, broccoli, paprika, chili, rödbeta, palsternacka, vitkål, lök, blomkål, fänkål, morötter och ruccola. Nu skall jag hämta plantorna!

 

 

 

 

Läs mer

Husmor Lisa om kål - vår underbara, vackra, svenska basgrönsak

Jag odlar olika kålsorter varje år och på min blogg återfinns många kålrecept. Har man läst om matens kemi, som jag har, så blir man kålfreak - kål är både anticeptiskt (särskilt vitkål), vitamin & mineralrikt och dessutom världens bästa cancerskydd (särskilt broccoli). Dessutom är det faktiskt rätt kostnadseffektivt att äta kål. Men det som jag tror hela kocksverige arbetar med just nu är att det är så vackert på tallriken. De skapar fantastiska rätter. Det gäller bara att tänka bort den klassiska pizzasalladen eller kålstuvningen.

Läs mer

Linda Bakkman - det är skillnad på en tomat och en tomat.

 

Det är skillnad på en tomat och en tomat!


Få saker ger mig sådan tillfredställelse som att skörda mina egna grönsaker, bär och frukter för att bereda mat och bakverk som lagas med kärlek från grunden och avnjuts med goda vänner. Jag gör mig ingen illusion om att bli i närheten av självförsörjd på grönsaker, eller ens att enbart handla närodlat och ekologiskt, men det gör också njutningen desto större när jag plockar en solmogen tomat från plantan på terrassen eller ser barnen fylla varsitt smultronstrå efter middagen.

 




Läs mer

Linda Bakkman är näringsfysiolog och småbarnsmamma

Linda Bakkman är näringsfysiolog, doktor i medicinsk vetenskap och kostrådgivare åt flera av Sveiges mest framgångsrika elitidtrottare. Och så är hon småbarnsmamma. Linda bloggar på Klostra.se om värdet av bra mat, vilken enligt henne är både näringsrik, god och miljömässigt hållbar. Hennes nya ambition är att förverkliga drömmen om att anlägga en egen köksträdgård i en solig södersluttning bara några meter från köksdörren. Följ hennes resa.



Läs mer

Första spadtaget till Klostra by Cesar 2013

Ja, det var vad jag strax efter påsk skulle blogga om här. Sådan var planen i julas. Aj, aj, om jag hade anat att det fortfarande skulle vara en meter tjäle en bit in i april! Här sätts ingen spade i marken på ytterligare några veckor… Det blev till att tänka om när det gäller det här inlägget!

Läs mer

Vårens nya plantläckerheter är här!

Väck lustan att odla nya söta, oemotståndliga jordgubbssorter eller hetta upp grytan med många chilisorter i olika färgskaler. Odlingen för 2013 kan börja.

Läs mer

Dags att börja förså köksträdgården 2013

Nu är det hög tid att beställa köksträdgårdens fröer. Klostra har tagit fram ett bassortiment med flera hundra olika frösorter, både de självskrivna som de överraskande i både färg och form, för både den nyinvigde som för den erfarne odlaren.

Läs mer

Gästbloggare Charlotta Cesar skriver om Köksträdgården Klostra by Cesar

Att bereda sin mark

Efter att först ha fått den stora glädjen att rita skisserna till Klostras nya köksträdgårdar, Klostra by Cesar, ska det nu bli kul att ibland gästblogga om odling här. Mina blogginlägg kommer att utgå från skisserna och vi kommer även att anlägga en Klostra by Cesar i Cesars Trädgård under våren. Tanken är att mitt gästbloggande ska kunna vara till hjälp för att lyckas med skörden under 2013. Redan nu startar jag därför med ett inlägg om förberedelse av jorden och hoppas ni vilja följa med ända fram till skörden av det allra sista nästa höst!

Läs mer

Ge en brännvinstäppa till Fars Dag

Ge pappa en brännvinstäppa till Fars

Läs mer

Den färdiga trädgården Klostra by Cesar - årets julklapp?

Klostra Handelsträdgård har, tillsammans med en av Sveriges ledande inom köksträdgård, Charlotta Cesar, tagit fram den färdigkomponerade köksträdgården Klostra by Cesar 2013.


Inspirerad av den viktorianska köksträdgården och den franska potager-stilen, har Klostra by Cesar en bourbonros omgiven av örtkryddor som centralpunkt. Fyra omgivande sk kvarter, för att möjliggöra en fyrårig växtföljd, fylls av kombinationer av blommor och mat. En bänk har ritats in för att markera att arbete, vila och njutning går hand i hand i trädgården.  

 


Läs mer

Arbetar...

Varukorgen har uppdaterats.

Gå till varukorgen

Varukorgen har uppdaterats.

Gå till varukorgen

Nyfiken på Klostra?