basket search profile

Påsklilja Bright Jewel, narcisslökar Narcisslökar

Påsklilja Bright Jewel är en dubbelfärgad narciss med gula kronblad och orange trumpet. Blir runt 40 cm hög. Blommar tidigt i mars-april.
75,00 kr
Utgått för säsongen
Beställningsbara: Juli - November
Leverans: September - November
Påsklilja Bright Jewel är en dubbelfärgad narciss med gula kronblad och orange trumpet. Blir runt 40 cm hög. Blommar tidigt i mars-april.
Mer information
Artikelnummer T-362
Tillverkningsland Nederländerna
Grundfärg Gul
Antal lökar 5
Lökstorlek 16/18
Odling Sätt inte lökar som visar tecken på mögel eller röta. Plantera dina narcisslökar så tidigt som möjligt på hösten så att de hinner etablera sig innan vintern. Sätt lökarna med cirka 10 cm mellanrum och cirka 15 cm djup (små lökar sätter du grundare) eller cirka 1,5 gånger lökens längd. Sätt gärna lite benmjöl i planteringsgropen. Trampa jorden runt löken så att jord och lök får kontakt. Jorden bör vara måttligt näringsrik men mullrik och väldränerad. De vill stå i sol til halvskugga och växer gärna under buskar och träd. Om du sätter dem nära perenner så täcker perennerna narcisserna efter att de blommat ut och ska få vissna ner i lugn och ro. Viktigt att bladen får vissna ner så att näringen går tillbaka till löken. Gödsla med benmjöl varje vår.
Ekologisk Nej
Planteringsdjup 2-3 ggr lökens höjd
Sannolikhet för återblomning Hög
Planthöjd 40 cm
Odlingsläge Sol, Halvskugga
Blomning mars-april
Rådjurssäker Ja, oftast
Latinskt namn Narcissus Pseudonarcissus
Svårighetsgrad Enkel
Skriv din egen recension
Du recenserar:Påsklilja Bright Jewel, narcisslökar
Ditt omdöme
Inga frågor