basket search profile

Amaryllis Terra Mystica Galaxy, amaryllislökar Amaryllislök

Terra Mystica har en av de mest unika amaryllisfärgningarna! Kronbladen är mörkare i hjärtat med terracottafärgade blommor med en vit strimma längs kanten.

115,00 kr
Utgått för säsongen
6
Beställningsbara: September - December
Leverans: Oktober - December

Terra Mystica har en av de mest unika amaryllisfärgningarna! Kronbladen är mörkare i hjärtat med terracottafärgade blommor med en vit strimma längs kanten. Producerar med stor sannorlikhet 3 stjälkar och får 3–4 stora graciösa stora blomster per stjälk. Välkommen att köpa amaryllislökar på nätet hos Klostra.se.

 

Mer information
Artikelnummer J-1245
Blomfärg (grund) Orange
Antal: 1
Storlek 28/30
Odling Ta försiktigt bort det yttersta lökskiktet och placera Amaryllislökens rötter i ett glas med vatten över natten för att väcka rötterna. Var noga med att endast rötterna täcks av vatten, för mycket vatten gör att löken riskerar att ruttna. Plantera därefter amaryllislöken i en lite tyngre och stadigare kruka så att växten inte välter om blommorna blir tunga. (sätt gärna lecakulor i botten av krukan så blir den stadigare). Använd en kruka som är lite större än Amaryllislöken (bredden av 2 fingrar mellan amaryllislöken och krukans kant är bra). Vattna igenom jorden ordentligt.  Sätt ner löken så att två tredjedelar av den täcks av jord. Ställ sedan den nyplanterade löken mörkt och varmt, då rotar den sig bäst. När stängeln börjar växa bör du vattna sparsamt och aldrig direkt på löken för att undvika att stängeln blir för ranglig. Ju varmare din amaryllis står desto snabbare börjar den att blomma. Vill man däremot fördröja blomningen kan man ställa den mörkt och svalt. Om du vill att amaryllisen skall blomma till jul så bör du plantera en juldriven lök i mitten av november.
Preparerad (kyla) Ja
Växthöjd 40-50 cm, 50-75 cm
Latinskt namn amaryllis hippeastrum
Ursprungsland NL
Skriv din egen recension
Du recenserar:Amaryllis Terra Mystica Galaxy, amaryllislökar
Ditt omdöme
Inga frågor