basket search profile

Sättlök Biztro, röd schalottenlök, 250 gram EKO Sättlök

Biztro är en kryddig, starkväxande schalottenlök med vackert, ljust rött kött. Den ger enhetliga lökar och har bra motstånd mot stocklöpning. 

49,00 kr
Slut för säsongen
  • Köp 3 för 45,00 kr /styck och spara 8%
  • Köp 5 för 42,50 kr /styck och spara 13%
Beställningsbara: December - Juni
Leverans: April - Juni

Biztro är en kryddig, starkväxande schalottenlök med vackert, ljust rött kött. Den ger enhetliga lökar och har bra motstånd mot stocklöpning. Schalottenlök mäts i omkrets till skilland från andra lökar som mäts i diameter. Välkommen att köpa sättlök på nätet hos Klostra.se

Mer Information
Artikelnummer F-109
Om vikt Vid köp av levande växtmaterial är viktangivelsen baserad på utvägd vikt vid packningstillfället. Under lagring kan produkten tappa i vikt via naturlig avdunstning. Viss undervikt kan således uppstå vilket är helt naturligt med levande växtmaterial.
Antal: ca 8-11 st schalottenlökar
Storlek 7/14 cm i omkrets
Värmebehandlad Ja
Ekologisk Ja
F1-hybrid Nej
Odling Sätt löken när jorden är ett par plusgrader. Den behöver bara precis reda sig (smulas sönder i din hand). Luckra och gödsla före plantering av sättlökarna (lika delar kompost och naturgödsel, löken behöver kalium men tål inte ett överskott av kväve). Odla gärna i pallkrage eller upphöjd bädd (ca 20 cm) för att öka såväl värme som lufttillförsel. Plantera sättlökarna tätt, ca 10 cm och gallra sedan som primörer! Sätt löken på 2-3 cm djup. Tryck till jorden och försäkra dig om att plantorna/sättlökarna står stadigt. Använd gärna värmebehandlad sättlök så minskar risken för att den går i blom om det blir för kallt. Håll fuktigt och ogräsfritt. Skydda gärna med fiberduk. Den håller kvar fukt (lök vill inte ha torka) och skyddar mot skadedjur.
Plantavstånd Plantavstånd 10-12 cm. Radavstånd 20 cm.
Odlingsläge Sol
Latinskt namn Allium cepa
Skriv din egen recension
Du recenserar:Sättlök Biztro, röd schalottenlök, 250 gram EKO
Ditt omdöme
Inga frågor