basket search profile

Krusbladig persilja Grüne Perle, fröer Grönsaksfröer

En dekorativ sort som har exrra mosskrusiga blad med mörkgrönt bladverk. Smakrik för grytor, inläggningar och fin till dekoration. Bra till infrysning. Den krusbladiga persiljan kom till Sverige på 1700-talet. Den är oerhört rik på A-vitaminer och mineraler. Persilja växer bäst på näringsrika jordar.

39,00 kr
Utgått ur sortimentet

En dekorativ sort som har exrra mosskrusiga blad med mörkgrönt bladverk. Mycket smakrik för grytor, inläggningar och fin till dekoration. Bra till infrysning.Den krusbladiga persiljan kom till Sverige på 1700-talet. Den är oerhört rik på A-vitaminer och mineraler. Persilja växer bäst på näringsrika jordar. Lägg fröet i ljummet vatten över natten så går det fortare att gro eller förkultivera för tidigare skörd. Persilja övervintrar i södra Sverige men den går snabbt i blom.

Välkommen att handla dina fröer online hos Klostra.se

Mer information
Artikelnummer V-147
Tillverkningsland Sverige
Fröportion 3000 frön
Sådd Blötlägg fröerna ett dygn före sådd. Sås direkt på friland när jorden reder sig eller tidig höst. Vattna jorden före sådd och håll fuktigt under grotiden. Övervintrade plantor ger fin vårskörd. Kan även förkultiveras inomhus i mars-april. Täck sådden med klar plast försedd med lufthål. Utplanteras efter avhärdning i maj-juni. Skördas efterhand under hela sommaren. Går i blom andra året och bör därför sås årligen för god tillgång.
Så f.r.o.m Mars
Grotid (dagar) 20-30 dagar
sådjup 1 cm
Plantavstånd ca 5-10 cm
Odlingsläge Sol
Odling För att lyckas med persilja, ge den lucker, näringsrik och fuktig jord. Håll jorden fuktig och gödselvattna hela sommaren. Marktäck om det behövs. Täck med fiberduk så håller du skadeinsekter borta.
Skörd Persilja skördas i omgångar ända in på hösten. Godast är persilja färsk.
Skörd Maj
Höstsådd Kan sås riktigt sent på hösten. Om du sår vid midsommar kan du skörda plantor tidigt nästa år innan de går i blom.
Plantbredd radavstånd 30 -40 cm
Växthöjd 20-30 cm
Skördemängd riklig
Frukt/bärstorlek rikligt med kvistar
Näring Rik på A-vitamin och mineraler.
Svårighetsgrad Mellan
KRAV-märkt Nej
Varumärke Nelson Garden - så året runt - Sara Bäckmo
Skriv din egen recension
Du recenserar:Krusbladig persilja Grüne Perle, fröer
Ditt omdöme
Inga frågor