Den färdiga trädgården Klostra by Cesar - årets julklapp?

 

Klostra Handelsträdgård har, tillsammans med en av Sveriges ledande inom köksträdgård, Charlotta Cesar, tagit fram den färdigkomponerade köksträdgården Klostra by Cesar 2013.

 

 Inspirerad av den viktorianska köksträdgården och den franska potager-stilen, har Klostra by Cesar en bourbonros omgiven av örtkryddor som centralpunkt. Fyra omgivande sk kvarter, för att möjliggöra en fyrårig växtföljd, fylls av kombinationer av blommor och mat. En bänk har ritats in för att markera att arbete, vila och njutning går hand i hand i trädgården.  

 

”På 60-talet blev köksträdgården en symbol för fattigdom. I dag står hemodlat för en lyx som inte går att köpa för pengar och det är dags att plocka fram köksträdgården för att ge den en central plats i trädgården igen.” säger Katja Lepola, VD och grundare, Klostra Handelsträdgård. Katja hoppas att färdiga köksträdgårdar i alla fall nomineras till Årets Julklapp i år.  Hon fortsätter - ”På samma sätt som de färdiga matkassarna, vill Klostra, genom de färdiga trädgårdarna, ge människor möjlighet till en livskvalitet som de egentligen inte har tid med. ”

 

Klostra by Cesar är framtagen med tanke på smak, doft, ekologi och skönhet.  Men kanske bäst av allt är att växterna har valts ut för att vara lättodlade. ”Det ska vara enkelt och vackert att odla sin egen mat!” säger Charlotta Cesar, Cesars Trädgård.

 

Klostra by Cesar är en imponerande köksträdgård på 36 kvm. Den innehåller en handritad, charmig skiss, sortlista med beskrivning av alla växterna, ett hundratal utvalda, huvudsakligen kravmärkta, plantor, 5 sorters fröer och ett antal lökar och knölar. Klostra erbjuder även varianter för den mindre trädgården och för balkongen. Klostra by Cesar kan köpas på www.klostra.se. Priset är 3199 SEK. Skiss och sortimentslista levereras direkt och vackert inslaget, inte minst med tanke på att julen stundar och att det snart är dags att börja drömma om och planera vårens arbete i trädgården. Plantor, fröer och lökar levereras under våren 2013 till ett uthämtningsställe nära mottagaren. Enkla instruktioner medföljer.

 

För fler & högupplösta bilder, vänligen besök: www.klostra.se/press/bildbanken/

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Katja Lepola, VD och grundare, Klostra Handelsträdgård AB, tel: 0703-79 46 77 eller e-post: katja@klostra.se,

Charlotta Cesar, Cesars trädgård, tel: 070-305 20 30 eller e-post: charlotta@cesar.nu

 

Om Klostra Handelsträdgård

Klostra hjälper kunder att oavsett tid, kunskap och utrymme, lyckas med sin köksträdgård. Genom att förenkla, inspirera och tillhandahålla goda, nyttiga, vackra och funktionella produkter och lösningar för fönstret, balkongen, terrassen och frilandet ska alla kunna njuta frukterna av en köksträdgård. Vår vision är att varje familj och person, varje förskola, äldreboende och bostadsrättsförening ska ha möjlighet att njuta av färska grönsaker, bär, kryddor och ätliga blommor. På så sätt bidrar vi till livsmedel av högre kvalitet och till en mer hållbar och njutbar livsstil.

 

Om Charlotta Cesar och Cesars Trädgård

Med inspiration från viktorianska köksträdgårdar och den franska ’potager’-stilen, driver Charlotta Cesar tillsammans med sin man idé- och visningsträdgården Cesars Trädgård. På en småländsk gård, i växtzon 3-4, odlar de sin egen mat och gläds åt att visa andra sina okomplicerade och vackra lösningar för en frisk, hållbar och produktiv trädgård. Återbruk och ekologisk odling är utgångspunkten för odlandet, samtidigt som de vill visa hur det kan vara både lätt och vackert att odla sin egen mat.