Odlingssäsongen är definitivt inte över!

Nu är det dags att plantera köksträdgården som ger färska, smakrika och ekologiska kryddor och sallat fram till och förbi första frosten.

Även om semestern för många börjar lida mot sitt slut och hösten står för dörren, så är odlingssäsongen långt ifrån över. Tvärtom, för den matintresserade finns utmärkta möjligheter att fortsätta odla sin egen ekologiska köksträdgård och odla hemodlat och smakrikt grönt fram till och till och med förbi den första frosten. Klostra Handelsträdgård (www.klostra.se) har satt samman färdigkomponerade köksträdgårdar bestående av ett flertal plantor av sallat och kryddor där många har det gemensamt att de trivs allra bäst under den tidiga hösten.

De färdigkomponerade köksträdgårdarna som tar kål på myten att det inte går att odla efter sommaren i Sverige, går under namnet Lilla och Stora höstfröjd. Temat är såväl asiatiskt med bladväxter som mizuna, pak choi och bladsenap, som mer traditionellt med klassiker som dill, persilja, timjan och rucola. Som vanligt beställer man på nätet via www.klostra.se. Höstfröjd vänder sig både till odlaren som valde bort en köksträdgård för att åka på semester och odlaren som vill fylla på med fräsch sallat och kryddor. Plantorna levereras tillsammans med handfasta odlingsråd till närmaste uthämtningsställe.

”Vi vet att det är många som tänker att odlingssäsongen är över i augusti, men det är inte riktigt sant. Tvärtom är det mycket som växer bättre på sensommaren och den tidiga hösten. Därför har vi satt samman en smakrik köksträdgård som passar alldeles utmärkt att plantera i augusti och som ger tillgång till färsk sallat och kryddor fram till och förbi den första frosten”, säger Katja Lepola, VD och grundare av Klostra. ”De asiatiska bladväxterna gillar inte de långa svenska sommardagarna men älskar vår höst. De tål upp till 3-4 minusgrader och är därför härliga säsongsförlängare på våra breddgrader. De är goda färska, lätt frästa eller kokta och kan därför användas till många av höstens måltider.”


”Sedan vi startade i våras har vi märkt ett starkt intresse från svenskarna att odla sina egna köksträdgårdar. Inte minst har vi noterat att det är många matintresserade som inte längre nöjer sig med att bära hem mat från butikerna. Man vill odla sitt eget, och njuta av skillnaden i smak mellan det härodlade och det snabbuppdrivna”, säger Katja Lepola.  

Höstfröjd finns att beställa från och med nu med leverans vecka 34. 

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Katja Lepola, VD och grundare, Klostra Handelsträdgård
Tel: 0703-79 46 77 eller E-post: katja@klostra.se