”Vi ser familjer med barn som en av våra allra viktigaste målgrupper. Vi vet att det är väldigt många familjer som tycker att det skulle vara jättekul och lärorikt att ha en egen liten köksträdgård tillsammans med barnen, men som inte tagit steget på grund av brist på tid, kunskap eller odlingsutrymme.”, säger Katja Lepola, VD och grundare av Klostra. ”Men nu finns det inget hinder längre. Vi förser våra kunder med plantor samt tips och råd som gör det lätt att lyckas. Dessutom har vi tänkt till vad gäller odlingsutrymmet. På en yta motsvarande fyra krukor kan du enkelt odla den egna köksträdgården ”Barnens Favoriter” som består av tomater, gurka, sallad, jordgubbar och smultron med flera.”.

 

Filosofin bakom Klostras färdigkomponerade köksträdgårdar är just det - att vem som helst oavsett tid, förkunskaper eller utrymme ska kunna odla sin egen ekologiska köksträdgård. Köksträdgårdarna innehåller, förutom utvalda plantor från KRAV-godkända odlingar även planteringsskisser samt handfasta odlingsråd. Självklart går det även bra för kunderna att själva plocka ihop sin egen köksträdgård, planta för planta. Klostra erbjuder även odlingsbehållare med bevattningslösningar och andra utvalda tillbehör.

 

”Vi vill ta Sverige från närodlat till härodlat. Vi tror att grönsaker, bär och frukt är de nya blommorna. Intresset för att odla sin egen mat ökar och köksträdgården och nyttoväxterna är helt klart på frammarsch. Det märks inte minst genom att allt fler människor börjar odla mat även i städer”, säger Katja Lepola, VD och grundare av Klostra. ”De bakomliggande drivkrafterna handlar om ett allt större intresse för råvaror och matlagning och en ökad förståelse för behovet av en mer hållbar och klimatsmart livsstil”.

 

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

 

Katja Lepola, VD och grundare, Klostra Handelsträdgård AB

Tel: 0703-79 46 77

E-post: katja@klostra.se                                                                                        www.klostra.se

 

 

 

Om Klostra Handelsträdgård

Klostra hjälper kunderna att oavsett tid, förkunskaper och utrymme, lyckas med sin köksträdgård. Genom att förenkla, inspirera och tillhandahålla goda, nyttiga, vackra och funktionella produkter och lösningar för fönstret, balkongen, terrassen och frilandet ska alla kunna njuta frukterna av en ekologisk köksträdgård. Vår vision är att varje familj och person, varje förskola, äldreboende och bostadsrättsförening ska ha möjlighet att njuta av färska grönsaker, bär, kryddor och ätliga blommor. På så sätt bidrar vi till livsmedel av högre kvalitet och till en mer hållbar och njutbar livsstil.