”Vi ser en köksträdgård i varje hem som ett naturligt nästa steg efter de färdiga matkassarna”, säger Katja Lepola, VD och grundare av Klostra. ”Liksom matkassarna möjliggör vi en livskvalitet som man kanske egentligen inte har tid med. De bär hem mat av god kvalitet, vi kompletterar med möjligheten att också odla delar av den själv. Med hjälp av våra ekologiska plantor kan alla skapa en egen köksträdgård som hjälper till att lyfta vilken maträtt som helst. På en yta motsvarande en balkonglåda och tre krukor kan du enkelt odla din egen köksträdgård med tomater, chili, paprika, jordgubbar, sallad och ett antal olika kryddor som sätter guldkant på sommarmåltiderna”.

 

Filosofin bakom Klostras färdigkomponerade köksträdgårdar är att vem som helst oavsett tid, förkunskap eller utrymme ska kunna odla sin egen ekologiska köksträdgård. Köksträdgårdarna innehåller, förutom utvalda plantor från KRAV-godkända odlingar, även planteringsskisser samt handfasta odlingsråd. Självklart går det även bra för kunderna att själva plocka ihop sin egen köksträdgård, planta för planta. Klostra erbjuder också odlingsbehållare med bevattningslösningar och andra utvalda tillbehör.

 

”Vi vill ta Sverige från närodlat till härodlat. Intresset för att odla sin egen mat ökar och köksträdgården är helt klart på frammarsch. Vi ser att allt fler människor börjar odla mat även i städerna”, säger Katja Lepola, VD och grundare av Klostra. ”De bakomliggande drivkrafterna handlar om ett allt större intresse för råvaror och matlagning och en ökad förståelse för behovet av en mer hållbar och klimatsmart livsstil”.

 

Klostras ambition är att snabbt etablera sig som den säkra genvägen till en egen köksträdgård för odlingssugna svenskar. Målgruppen är livsnjutande människor som den medvetna hemmakocken, föräldrar som vill ha ett kul och nyttigt köksträdgårdsprojekt tillsammans med barnen eller redan erfarna odlare som vill komplettera sina odlingar och spara tid genom att hoppa över uppdrivningen från frö.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

 

Katja Lepola, VD och grundare, Klostra Handelsträdgård

Tel: 0703-79 46 77

E-post: katja@klostra.se                                                                                        www.klostra.se

 

 

Om Klostra Handelsträdgård

Klostra hjälper kunderna att oavsett tid, förkunskaper och utrymme, lyckas med sin köksträdgård. Genom att förenkla, inspirera och tillhandahålla goda, nyttiga, vackra och funktionella produkter och lösningar för fönstret, balkongen, terrassen och frilandet ska alla kunna njuta frukterna av en ekologisk köksträdgård. Vår vision är att varje familj och person, varje förskola, äldreboende och bostadsrättsförening ska ha möjlighet att njuta av färska grönsaker, bär, kryddor och goda blommor. På så sätt bidrar vi till livsmedel av högre kvalitet och till en mer hållbar och njutbar livsstil.