”Vi ser en köksträdgård från Klostra i varje matintresserat hem”, säger Katja Lepola, VD och grundare av Klostra. ”Genom en egen köksträdgård kan man lyfta vilket maträtt som helst med grönsaker som smakar och doftar som de ska. De har sluppit den hårda butikshanteringen och de långa transporterna och istället fått mogna långsamt i den ljusa och svala svenska sommaren. ”På en yta motsvarande en balkonglåda och tre krukor kan du ha en egen köksträdgård med tomater, chili, paprika, jordgubbar, sallad och ett antal olika kryddor som sätter guldkant på sommarmåltiderna”.

 

Filosofin bakom Klostras färdigkomponerade köksträdgårdar är att vem som helst oavsett tid, förkunskaper eller utrymme ska kunna odla sin egen ekologiska köksträdgård. Köksträdgårdarna innehåller, förutom utvalda plantor från KRAV-godkända odlingar, även planteringsskisser och handfasta odlingsråd. Självklart går det även bra för kunderna att själva plocka ihop sin egen köksträdgård, planta för planta. Klostra erbjuder också odlingsbehållare med bevattningslösningar och andra utvalda tillbehör.

 

”Intresset för att odla sin egen mat ökar och köksträdgården och nyttoväxterna är helt klart på frammarsch. Vi ser att allt fler människor börjar odla mat även i städer”, säger Katja Lepola, VD och grundare av Klostra. ”De bakomliggande drivkrafterna handlar om ett allt större intresse för råvaror och matlagning och en ökad förståelse för behovet av en mer hållbar och klimatsmart livsstil”.

 

Klostras ambition är att snabbt etablera sig som den säkra genvägen till en egen köksträdgård för odlingssugna svenskar. Målgruppen är livsnjutande människor som den medvetna hemmakocken, föräldrar som vill att deras barn ska få känna hur tomater och morötter egentligen smakar och doftar och redan erfarna odlare som vill komplettera sina odlingar och spara tid genom att hoppa över uppdrivningen från frö.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Katja Lepola, VD och grundare, Klostra Handelsträdgård AB

Tel: 0703-79 46 77 eller E-post: katja@klostra.se                                                               www.klostra.se

 

 

Om Klostra Handelsträdgård

Klostra hjälper kunderna att oavsett tid, förkunskaper och utrymme, lyckas med sin köksträdgård. Genom att förenkla, inspirera och tillhandahålla goda, nyttiga, vackra och funktionella produkter och lösningar för fönstret, balkongen, terrassen och frilandet ska alla kunna njuta frukterna av en ekologisk köksträdgård. Vår vision är att varje familj och person, varje förskola, äldreboende och bostadsrättsförening ska ha möjlighet att njuta av färska grönsaker, bär, kryddor och goda blommor. På så sätt bidrar vi till livsmedel av högre kvalitet och till en mer hållbar och njutbar livsstil.