Nu är det hög tid att beställa köksträdgårdens fröer. Klostra har tagit fram ett bassortiment med flera hundra olika frösorter, både de självskrivna som de överraskande i både färg och form, för både den nyinvigde som för den erfarne odlaren.

Njutningen och tillfredsställelsen med att odla sin köksträdgård växer starkt hos fler och fler människor. Från januari 2013 utvidgar vi vårt sortiment från Klostraplantor till att också erbjuda våra kunder utmaningen och glädjen med att odla sin mat från frö. Det nya frösortimentet lockar med bl.a. vackra primörer som den runda och gula rädisan Zlata eller med den purpurfärgade moroten Purple Haze som båda kommer att överraska när man drar upp dem ur jorden.

I Klostras bassortiment av fröer ingår både de klassiska grönsakerna och kryddorna såväl som spännande nyheter och en ekologisk avdelning. Att förså innebär inte bara att man kan förlänga den svenska odlingssäsongen utan också att testa olika sorter både gamla som nya. Testa t.ex. den underbara orangegula och högväxande tomaten Taiko (bilden). Det är också fantastiskt roligt att visa barnen eller barnbarnen hur man odlar upp grönsaker från frö. Tänk att vara med om att så och skörda en melon, något man aldrig glömmer.

Filosofin bakom Klostras köksträdgård är att vem som helst oavsett tid, kunskap eller utrymme ska kunna odla sin egen köksträdgård. Målgruppen är livsnjutande människor som den medvetna hemmakocken, föräldrar som vill ha ett kul köksträdgårdsprojekt tillsammans med barnen eller den redan erfarna odlaren. Våra plantor och färdiga trädgårdar är viktiga komponenter i att göra köksträdgården tillgänglig för alla. Nu lägger vi till ett frösortiment som ska tilltala såväl den erfarne odlaren som den som vill prova för första gången.

Sedan vi startade, våren 2012, har vi märkt ett oerhört starkt intresse från svenskarna att odla sina egna köksträdgårdar - gensvaret har varit enormt. Inte minst har vi noterat att det är många matintresserade som inte längre nöjer sig med de mer smaklösa och mindre klimatsmarta alternativ som erbjuds i livsmedelsbutikerna. Man vill odla sitt eget, och man känner skillnaden i smak mellan det närodlade och det snabbuppdrivna.

— Säger Katja Lepola

Fröerna finns att beställa nu med leverans i januari på klostra.se.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Katja Lepola, VD och grundare, Klostra Handelsträdgård

Tel: 0703-79 46 77 eller e-post: katja@klostra.se

Om Klostra Handelsträdgård

Klostra hjälper kunderna att oavsett tid, förkunskap och tillgänglig plats, lyckas med sin köksträdgård. Genom att förenkla, inspirera och tillhandahålla goda, nyttiga, vackra och funktionella produkter och lösningar för fönstret, balkongen, terrassen och frilandet ska alla kunna njuta frukterna av en köksträdgård. Vår vision är att varje familj och person, varje förskola, äldreboende och bostadsrättsförening ska ha möjlighet att njuta av färska grönsaker, bär, kryddor och ätliga blommor. På så sätt bidrar vi till livsmedel av högre kvalitet och till en mer hållbar och njutbar livsstil.