Om du inte redan har tillfört dina plantor näring så är det hög tid. Man kan säga att det är dags när plantorna växt till sig och blivit omkrukade till den krukan de ska bo i under sommaren, låt säga en period på ca 3-4 veckor. Då har jorden givit den näring som den kan ge plantorna därefter kommer det en tid då plantorna ska få näringstillskott. Det handlar om en period från juni tills man börjar skörda. 

Det finns många olika gödseltips för balkong och terrassodling t.ex: att gå ut och plocka brännässlor och göra en "soppa" på dem. Lägg dem i vatten i minst 5 dagar för att sen doseras 1/10 t.ex 1dl "soppa" och 10 dl vatten (varning för doften).

Eller så kan man köpa ekologiskt/kravmärkt i flytande form eller som pellets. Eller om du har tillgång till gräsklipp så kan du lägga detta runt plantorna, gärna ett tjockt lager på 5cm. Det viktigaste är att plantorna får näring under sommaren då får du bästa resultatet med din odling. Att få njuta av sin skörd är guld värt. Det slår köpegrönsaker med hästlängder:)