Har du allt du behöver och har drömt om i din köksträdgård? Om inte så finns det ännu tid att komplettera eller t.o.m börja med köksträdgården. Som en liten hjälp på vägen har vi ett specialerbjudande till dig som vill ha dina egna kryddor eller ingredienserna till din egen sommarsallad i sommar. Vi har sänkt priset på Kryddträdgården och Lilla sommarsallad med 30%!

Jag har fått mina plantor löpande under de senaste fyra veckorna och  nu börjar det roliga! Växterna har börjat blomma och jag kan skönja de första antydningarna till frukter!

Jordgubbsblomman är precis så vacker som jag väntade mig. Nu väntar jag med spänning på själva gubben - såväl smak som form. Vår Toscana är remonterande  - det innebär att den blommar igen och därmed även bär frukt igen - något den vunnit priser för.

Men jag tycker också om de enklare blommorna! Brytsockerärten är nästan lite roslik innan den slagit ut. Och den blir vackrare av vetskapen om det goda som kommer efter blomman. På bilden kan ni se att jag inte har så långt kvar tills jag (eller snarare barnen som det brukar bli) får smaka säsongens första hemodlade sugar snap.

 

 

 

 

 

 

 

 

Även paprika, chili, tomat, gurka och smultron är på gång. Jag har hört att man ska plocka bort första blomman på paprika och chili för att få en bättre skörd. Det är ungefär lika svårt som att beskära rosorna (ett jobb som man ska lämna till sin värsta ovän). Vem vill plocka bort första blommorna? Hur gör ni? Är det någon som provat och jämfört metoderna? Berätta gärna! I väntan på det får chiliblomman vara kvar :-). Chili är verkligen en av mina odlingsfavoriter. Den är lättodlad och vacker både när den blommar och när den bär frukt. Frukterna brukar jag sedan torka genom med en nål dra en tråd genom skaftet och sedan hänga frukterna i köket tillsammans med de andra torkade kryddorna. De påminner mig sedan om den heta sommaren på mer än ett vis.