Vi har tre nya tomater som gör ett tillfälligt gästspel under de två första veckorna i maj. Prova den läckert goda och kraftigväxande Organza, den vackra och goda ampeltomaten Peardrops eller den intensivt orangea och milda Bolzano. Eller varför inte allihopa? Passa på, dessa säljs endast under dessa veckor.

Vi har också hittat en jord som vi vill sälja. Det är Hasselfors jord Odla. Odla är torvbaserad med inblandning av lera och sand. Den är välgödslad, mörk och fukthållande och en bra jord för odlingsbänkar och odlingsbäddar både ute och i växthus. Odla är kalkad och gödslad med 12 kg hönsgödsel per m3. pH-värde 5,5-6,5. Vi kör hem jorden i en säck som du får behålla. Telefonavisering ingår inte men sker oftast om ni lämnar ett telefonnummer i samband med ordern. 700 liter räcker till exempelvis fyra pallkragar.

Vi har även bestämt oss för att ta in den omtyckta Stevia Rebaudiana i vårt sortiment. Stevia (sötflockel) är inte godkänd som livsmedel i EU (steviolglyckosider som kan utvinnas ur Stevian är godkända som livsmedelstillsats och har fått ett E-nr.) och därför lägger vi den under specialväxter vilket markerar att man bör läsa på ordentligt före användning.