Fick nyligen uppleva en fantastisk örtvandring i naturen där vilda örter låg i fokus. Det var en organiserad grupp entusiaster som samlades ute på Kärsön som vetgirigt drog ut till skogs under ett par timmar en kväll i juni.

Allt som växer har väl en gång varit vilt. Ja, det mesta i allafall. Man glömmer bort vad som finns i Naturens förråd eller snarare kunskapen finns inte. Därför var det en kick att få en introduktion till vad vi kan finna och var vi kan finna olika örter i naturen. De mesta går man förbi utan vetskap men efter denna vandring så kan jag stanna upp vid grobladen och minnas vad som sades. 

Vi hittade också ramslök med blommor. Så fina. Jag skulle aldrig våga smaka på dem om jag inte haft en expert med mig. Smakade som gräslök fast mildare. Sådana borde man odla. De har blad som liljekonvaljer. 

Spansk körvel med riklig smak av anis var också en härlig upplevelse. Där stod vi och mumsade på en mycket krispig spansk körvel, stor som en buske med fina blommor som prydde växten. 

Kan varmt rekommendera Inspiras örtvandringar. Tack Marie-Louise!