Tack vare den varma vecka vi har haft så har allt tagit fart. Tack snälla solen:) På terrassen blåser det eller så är det jättevarmt. Just nu blåser det med dagstempertur på +11 grader. Plantorna tycker sisådär om förhållandet. Imorse fick familjen paprika och chili stanna inne. 

På kolonin har mycket hänt. Allt växer så det knakar, getingen bråkar om att få bygga bo i verktygslådan och min sambo och morbror har byggt en grind och en dörr:) Grannarnas grodor har massor av bebisar:)

Under solveckan planterade jag om alla mina plantor till större krukor på terrassen. Tomatplantan Organza har varit duktigast på att växa så den fick hoppa in i en stor ihopvikbar kruka. Toscanajordgubbarna har också fått flytta till en stor kruka så nu är de samboende. Mina paprikor Cleor och Lipari bor i samma kruka just nu. Vet inte om det är smart eller om de skulle kunna trivas tillsammans. Någon som har erfarenhet av compact living för paprikor?

Kökskryddorna växer duktigt ute på terrassen. De delar en stor kruka med en vit klematis, hmm minns inte namnet, förstås:) Jag skördar hela tiden. Älskar att använda många olika kryddor i salladen. Det blir överraskningar i gommen hela tiden. Jag har faktiskt fyllt på förrådet med kryddor och lite annat. Beställde hem mer förra veckan. Vi skulle på middag hos en väninna och istället för blommor fick hon ett miniväxthus med kryddor och jordgubbbsplanta. := )

 

 

Så nu har jag en avdelning imed nytillkomna plantor som ska avhärdas. Men de ska faktiskt bli fina presenter i sommar. Tänk att få en tomatplanta eller en stor kruka med citronverbena. Det är kärlek:= )

Som projekt på kolonin ska jag detta år vara mer noggrann med gödning. Det ska bli mer regelbundet. Jag börjar i mitten av juni och sen kör jag en månad. Då borde alla bli glada. Kompostjorden har gjort susen i jordgubbspallkragarna. Ja, de bor på fjärde våningen. Alltså 4 pallkragar på höjd befinner de sig. Just nu blommar de för fullt.  

Vi hörs!