Nu kan nog många av er börja njuta av att skörda mindre mängder av era färska kryddor! Tänk att få gå och nypa av några blad färsk, härodlad, basilika!

Många har planterat ut nu under senasete veckornas värme. Hos oss har tvyärr vädret slagit om till den kallare sorten och i natt fick de känsligaste krukorna komma in igen. Om och när nätterna börjar kännas stadigt varma där du bor och du bedömer att risken för frost är över så är det dags att avhärda och plantera ut det mesta om än inte allt - Basilika Italian Large Leaf och Citronverbena är värmeälskare och ska inte lämnas ute om det är under 15 grader.

Och - fortsätt vara beredd på kalla nätter även för de övriga plantorna. Var redo med ett eller två lager av fiberduk eller att lyfta in krukorna med det känsligaste.

Välj ut krukor, jord och växtplats. De flesta växterna vill ha sol men bland kryddorna så kan citronmeliss, myntor, koriander och dragon stå i halvskugga.

Tänk också på att myntorna är spridningsglada. Om du vill sätta ner en mynta på friland så bör du ta en stor kruka utan botten och plantera myntan i den för att förhindra att den tar över.