basket search profile

Elitplantstationen

Norskspirea Grefsheim E, elitplanta Buskplantor (Ø 8 cm)

Får som friväxande häck rikligt med vita blommor i klasar. Tålig buske med ett friskt grönt bladverk. De vita blommorna har en svag doft. Graciöst växtsätt med överhängande grenar. Fin att plantera som solitär, häck och i grupp.
85,00 kr
Slut för säsongen
Beställningsbara: December - Juni
Leverans: April - Juni
Får som friväxande häck rikligt med vita blommor i klasar. Tålig buske med ett friskt grönt bladverk. De vita blommorna har en svag doft. Graciöst växtsätt med överhängande grenar. Fin att plantera som solitär, häck och i grupp.
Mer Information
Artikelnummer E-990
Varumärke Elitplantstationen
Blomfärg (grund) Vit (ljus)
Latinskt namn Spiraea x cinerea
Om plantan Vi vill göra professionella växter tillgängliga för hobbyodlare. Genom dessa plantor från Elitplantstationen kommer du åt certifierade och virusfria plantor av sorter anpassade för svenskt klimat och odlade i Sverige. Priset är lägre, i gengäld gör du mer av odlingen själv. Plantan kommer som en rot i jord som kan vara i kruka, lindad eller endast jord som hålls ihop av roten. Även om plantan inte ser ut mycket för världen så är det livskraft i roten. Krukstorlek ger en fingervisning om plantans storlek men tänk på att på våren har plantan nyligen väckts ur vintervila och den ser nyvaken ut en bra bit in på våren. Roten är dock full av liv. Om plantans storlek, växtplatsen eller väder så kräver, odla vidare i större kruka innan du planterar ut. Avhärda plantan så att den gradvis vänjer sig vid ett liv utomhus.
Krukstorlek ca 8 cm
Växtzon Zon 6
Växthöjd 100-125 cm, 125-150 cm
Plantavstånd 3 plantor per meter
Odlingsläge Sol/halvskugga
Plantvård och plantering Plantera ut efter avhärdning och sista nattfrost. Avhärdning innebär att du gradvis under ungefär en vecka vänjer plantorna med uteklimatet genom att skydda dem mot alltför stark sol, vind och kyla. Om du inte kan, vill eller hinner avhärda så försök skydda plantorna genom att täcka med exempelvis fiberduk. Om du inte planterar ut direkt så ska du plantera om plantorna. Använd en kruka med diameter på ca 12-15 cm.
Odling Mullrik,näringsrik, väldränerad jord ANTAL PER METER:3 plantor
Blomning juni
Föryngring Juli-september (JAS-perioden). Putsa lätt.
Naturlika planteringar Nej
Skriv din egen recension
Du recenserar:Norskspirea Grefsheim E, elitplanta
Ditt omdöme
Inga frågor