basket search profile

Elitplantstationen

Rönnspirea Pia E, elitplanta Buskplantor (Ø 8 cm)

Rönnspirea Pia har ett jämnt växtsätt och är mycket härdig. Bladverket är graciöst bladverk. Växten har ett stort estetiskt värde. Vita blomvippor, 30 cm långa i juni-juli.
89,00 kr
Slut för säsongen
Beställningsbara: December - Juni
Leverans: April - Juni
Rönnspirea Pia har ett jämnt växtsätt och är mycket härdig. Bladverket är graciöst bladverk. Växten har ett stort estetiskt värde. Vita blomvippor, 30 cm långa i juni-juli. Medelstor tät buske med upprätt, buskigt växtsätt. Skjuter rotskott och bör därför planteras på avgränsad yta. Utprovad i Norge vid bl a Norges lantbrukshögskola (NLH) och Gartnerhallens Elitplantstation, Sauherad. Tål snötryck/hård beskärning. Mycket härdig.
Mer Information
Artikelnummer E-988
Varumärke Elitplantstationen
Latinskt namn Sorbaria sorbifolia
Om plantan Vi vill göra professionella växter tillgängliga för hobbyodlare. Genom dessa plantor från Elitplantstationen kommer du åt certifierade och virusfria plantor av sorter anpassade för svenskt klimat och odlade i Sverige. Priset är lägre, i gengäld gör du mer av odlingen själv. Plantan kommer som en rot i jord som kan vara i kruka, lindad eller endast jord som hålls ihop av roten. Även om plantan inte ser ut mycket för världen så är det livskraft i roten. Krukstorlek ger en fingervisning om plantans storlek men tänk på att på våren har plantan nyligen väckts ur vintervila och den ser nyvaken ut en bra bit in på våren. Roten är dock full av liv. Om plantans storlek, växtplatsen eller väder så kräver, odla vidare i större kruka innan du planterar ut. Avhärda plantan så att den gradvis vänjer sig vid ett liv utomhus.
Krukstorlek ca 8 cm
Plantans ålder Fjolårsplanta som såtts/förökats våren året innan
Växtzon Zon 6
Växthöjd 150-175 cm, 175 - 200 cm
Plantvård och plantering Plantera ut efter avhärdning och sista nattfrost. Avhärdning innebär att du gradvis under ungefär en vecka vänjer plantorna med uteklimatet genom att skydda dem mot alltför stark sol, vind och kyla. Om du inte kan, vill eller hinner avhärda så försök skydda plantorna genom att täcka med exempelvis fiberduk. Om du inte planterar ut direkt så ska du plantera om plantorna. Använd en kruka med diameter på ca 12-15 cm.
Odling Växtplats: Sol-halvskugga. Anspråkslösa jordkravAnspråkslös. Trivs bäst på lerhaltig jord med högre pH.
Blomning juni, juli
Naturlika planteringar Nej
Skriv din egen recension
Du recenserar:Rönnspirea Pia E, elitplanta
Ditt omdöme
Inga frågor