basket search profile

Ekologiska tulpanlökar, tulpan Garden Party, Triumphtulpan Tulpanlökar

Garden Party är en vacker vit tulpan med karminröda inslag. Du får 5 st ekologiska tulpanlökar.
79,00 kr
Utgått för säsongen
21
Garden Party är en vacker vit tulpan med karminröda inslag. Du får 5 st ekologiska tulpanlökar. Välkommen att köpa blomsterlökar på nätet hos Klostra.se.
Mer Information
Artikelnummer U-433
Tillverkningsland Nederländerna
Tulpangrupp Triumftulpan
Antal: 5 st
Storlek 12/+
Blomfärg (grund) Vit (ljus)
Ekologisk Ja
Växthöjd 40-50 cm
Planthöjd 50 cm
Blomning Från maj
Planteringsdjup 2-3 ggr lökens höjd. Spets upp.
Odling Plantera dina tulpanlökar från september fram till att tjälen går ned i marken. Plantera gärna tidigt på hösten. Blomsterlökar/höstlökar är då i bästa skick och de får gott om tid att etablera sig före vintern. Om du inte kan plantera direkt - öppna påsen samt ställ den svalt och mörkt så löper du mindre risk att få mögel och/eller fukt på blomsterlökarna. Tulpanlökar vill stå i väldränerad jord - annars riskerar de att ruttna. Tillsätt gärna benmjöl så klarar de vinterkylan och kan stå emot svampangrepp bättre. Blodmjöl precis innan blomningen på våren ger en extra näringskick - det ökar också chansen att tulpanen ska bilda en sidolök och därmed blomma även nästa år. Tulpaner som blir höga och resliga bör inte planteras där det är kraftigt vindfång. På utsatta platser väljer man med fördel en lägre tulpan. Gör en grop i jorden och plantera löken med den spetsiga delen uppåt på dubbla djupet i förhållande till lökens höjd. Sätt gärna många lökar ihop för att skapa effekt och fylla rabatten.
Härdighet Tulpaner är härdiga i större delen av landet. Härdighet beror mer på sortens egenskaper lökens kvalitet samt dess motståndskraft mot sjukdomar. Om tulpaner återkommer beror det mer på dessa faktorer än på klimatet.
Odlingsläge Sol/halvskugga
Latinskt namn Tulipa gesneriana
Svårighetsgrad Enkel
Skriv din egen recension
Du recenserar:Ekologiska tulpanlökar, tulpan Garden Party, Triumphtulpan
Ditt omdöme
Inga frågor