basket search profile

Tulpan Princess Irene, triumphtulpan Ekologiska - brunlila stjälkar och doftande blommor Tulpanlökar

En vacker tulpan som skiftar i olika nyanser av orange. De brunilla stjälkarna är vackra i sig och toppas av en krydddoftande blomma. Den återkommer ofta flera år. Princess Irene blir ca 40 cm hög och blommar från maj. Du får 5 st ekologiska tulpanlökar.
79,00 kr
Utgått för säsongen
98
En vacker tulpan som skiftar i olika nyanser av orange. De brunilla stjälkarna är vackra i sig och toppas av en doftande blomma. Denna tulpan har högre sannolikhet att blomma flera år. Princess Irene blir ca 40 cm hög och blommar från maj. Hon är en sport av Colour Cardinal. Du får 5 st ekologiska tulpanlökar. Beställ dina lökar vårlökar på nätet hos Klostra.se.
Mer Information
Artikelnummer U-437
Tillverkningsland Nederländerna
Tulpangrupp Triumftulpan
Antal: 7
Storlek 12/+
Blomfärg (grund) Orange
Ekologisk Ja
Växthöjd 30-40 cm
Planthöjd 40 cm
Blomning Från maj
Sannolikhet för återblomning Ja, vid goda förutsättningar vad gäller jord och mikroklimat
Doftande Ja
Planteringsdjup 2-3 ggr lökens höjd. Spets upp.
Odling Plantera dina tulpanlökar från september fram till att tjälen går ned i marken. Plantera gärna tidigt på hösten. Blomsterlökar/höstlökar är då i bästa skick och de får gott om tid att etablera sig före vintern. Om du inte kan plantera direkt - öppna påsen samt ställ den svalt och mörkt så löper du mindre risk att få mögel och/eller fukt på blomsterlökarna. Tulpanlökar vill stå i väldränerad jord - annars riskerar de att ruttna. Tillsätt gärna benmjöl så klarar de vinterkylan och kan stå emot svampangrepp bättre. Blodmjöl precis innan blomningen på våren ger en extra näringskick - det ökar också chansen att tulpanen ska bilda en sidolök och därmed blomma även nästa år. Tulpaner som blir höga och resliga bör inte planteras där det är kraftigt vindfång. På utsatta platser väljer man med fördel en lägre tulpan. Gör en grop i jorden och plantera löken med den spetsiga delen uppåt på dubbla djupet i förhållande till lökens höjd. Sätt gärna många lökar ihop för att skapa effekt och fylla rabatten.
Härdighet Tulpaner är härdiga i större delen av landet. Härdighet beror mer på sortens egenskaper lökens kvalitet samt dess motståndskraft mot sjukdomar. Om tulpaner återkommer beror det mer på dessa faktorer än på klimatet.
Odlingsläge Sol/halvskugga
Latinskt namn Tulipa gesneriana
Svårighetsgrad Enkel
Skriv din egen recension
Du recenserar:Tulpan Princess Irene, triumphtulpan Ekologiska - brunlila stjälkar och doftande blommor
Ditt omdöme
Inga frågor