basket search profile

Svarta vinbär Narve Viking E, elitplanta - NYHET 2023 Bärbuskar (planta Ø 8 cm)

Narve Viking är en kraftigväxande sort som ger rikligt med välsmakande och lätt syrliga bär. Växer i långa klasar.

115,00 kr
Slut för säsongen
7
Beställningsbara: December - Juni
Leverans: April - Juni

Narve Viking är en kraftigväxande sort som ger rikligt med välsmakande och lätt syrliga bär. Växer i långa klasar. Mognar i början av Augusti. Ca 1-2 veckor senare än andra sorter. Förlänger skördeperioden. Certifierad och virusfri planta för svensk klimat uppdriven av Elitplantstationen

 

Mer information
Artikelnummer E-900
Tillverkningsland Sverige
Tillverkare Elitplantstationen
Latinskt namn ribes nigrum
Krukstorlek ca 8 cm
Om plantan Vi vill göra professionella växter tillgängliga för hobbyodlare. Genom dessa plantor från Elitplantstationen kommer du åt certifierade och virusfria plantor av sorter anpassade för svenskt klimat och odlade i Sverige. Priset är lägre, i gengäld gör du mer av odlingen själv. Plantan kommer som en rot i jord som kan vara i kruka, lindad eller endast jord som hålls ihop av roten. Även om plantan inte ser ut mycket för världen så är det livskraft i roten. Krukstorlek ger en fingervisning om plantans storlek men tänk på att på våren har plantan nyligen väckts ur vintervila och den ser nyvaken ut en bra bit in på våren. Roten är dock full av liv. Om plantans storlek, växtplatsen eller väder så kräver, odla vidare i större kruka innan du planterar ut. Avhärda plantan så att den gradvis vänjer sig vid ett liv utomhus.
Plantans ålder Fjolårsplanta som såtts/förökats våren året innan
Plantvård och plantering Plantera buskarna med åtminstone 1,5 meters avstånd i raden om du vill kunna plocka runt busken. Det går också bra att odla dem som häck med endast en meters avtånd.
Växtzon Zon 6
Växthöjd 125-150 cm
Plantavstånd 150 cm (100 cm)
Odlingsläge Sol/halvskugga
Odling Svarta vinbär trivs på de flesta jordar bara det inte är för torrt. För att få en bra skörd är det lämpligt att placera buskarna soligt men de trivs bra även i halvskuggigt läge.
Skörd Juli
Skördeklar Medeltidig
Frukt/bärstorlek Medelstora
Skördemängd Rikbärande
Skörd Beskärning gör att skörden blir lägre men kvalitén på bären förbättras och det blir lättare att plocka bären. Ta bort grenar som hänger ner. Är busken för tät så klipper du bort de äldsta grenarna.
Smak Svarta, söta och aromtiska bär
Näring C-vitamin
Skriv din egen recension
Du recenserar:Svarta vinbär Narve Viking E, elitplanta - NYHET 2023
Ditt omdöme
Inga frågor