basket search profile

Hösthallon Polka E, hallonplantor, elitplanta - NYHET 2023 Bärbuskar (planta Ø 8 cm)

Hösthallon Polka ger syrliga ljusröda bär med fin bärkvalitet. Sorten har god hållbarhet och rikbärande. Motståndskraftig mot sjukdommar. Mognar lite tidigare än 'Elektra'. Övervintringen är inget problem men hösthallon behöver en lång, varm höst för att bären ska hinna utvecklas. Passar därför bäst i södra Sverige men kan odlas i växthus längre norrut.

 

 

109,00 kr
Slut för säsongen
2
Beställningsbara: December - Juni
Leverans: April - Juni

Hösthallon Polka ger syrliga ljusröda bär med fin bärkvalitet. Sorten har god hållbarhet och rikbärande. Motståndskraftig mot sjukdommar. Mognar lite tidigare än 'Elektra'. Övervintringen är inget problem men hösthallon behöver en lång, varm höst för att bären ska hinna utvecklas. Passar därför bäst i södra Sverige men kan odlas i växthus längre norrut.

Certifierad och virusfri planta för svensk klimat uppdriven av Elitplantstationen

E-planta är en kvalitetsmärkning för svenskodlade buskar och träd utvalda för svenskt klimat. Även virusfria (=certifierade) fruktträd och bärväxter säljs under denna beteckning. Väljer du E-märkta växter får du friska, pålitliga och odlingsvärda plantor som klarar vårt ofta tuffa svenska klimat år efter år.

Mer information
Artikelnummer E-903
Tillverkningsland Sverige
Tillverkare Elitplantstationen
Latinskt namn Rubus idaeus
Krukstorlek ca 8 cm
Om plantan Vi vill göra professionella växter tillgängliga för hobbyodlare. Genom dessa plantor från Elitplantstationen kommer du åt certifierade och virusfria plantor av sorter anpassade för svenskt klimat och odlade i Sverige. Priset är lägre, i gengäld gör du mer av odlingen själv. Plantan kommer som en rot i jord som kan vara i kruka, lindad eller endast jord som hålls ihop av roten. Även om plantan inte ser ut mycket för världen så är det livskraft i roten. Krukstorlek ger en fingervisning om plantans storlek men tänk på att på våren har plantan nyligen väckts ur vintervila och den ser nyvaken ut en bra bit in på våren. Roten är dock full av liv. Om plantans storlek, växtplatsen eller väder så kräver, odla vidare i större kruka innan du planterar ut. Avhärda plantan så att den gradvis vänjer sig vid ett liv utomhus.
Plantans ålder Fjolårsplanta som såtts/förökats våren året innan
Plantvård och plantering Om plantans storlek, växtplatsen eller väder så kräver, odla vidare i större kruka innan du planterar ut. Avhärda plantan så att den gradvis vänjer sig vid ett liv utomhus. Plantera inte där det tidigare vuxit hallon. Rötterna ska planteras grunt och jorden ska vara fuktig efter planteringen. Mullrik, väldränerad och kalkfattig jord. I radens ändar placeras störar, mellan dessa spänns trådar som skotten kan bindas mot. Med barkduk och täckmaterial mellan raderna blir hallonlandet lättare att hålla rent från ogräs.
Växtzon Zon 2
Växthöjd 125-150 cm
Plantavstånd 30 cm Radavstånd 1,5-2 meter
Odlingsläge Sol
Odling

Sol och väldränerad/näringsrik jord gynnar god skörd. Vattna/gödsla vid behov. Hösthallon ger bär på årsskotten. Alla skott klipps bort på senhösten. På våren är det viktigt att gallra de nyuppväxande skotten så att endast ett fåtal blir kvar per planta. Detta för att få fram kvalitet på bären och undvika sjukdomar. 

Skörd September
Skördemängd Ger riklig skörd
Skörd Skörden infaller under hela september och kan pågå till första nattfrosten. Hösthallon får bär på årets skott och därför bra att beskära hela plantan på hösten efter att de slutat ge bär.
Smak Syrlig arom
Skriv din egen recension
Du recenserar:Hösthallon Polka E, hallonplantor, elitplanta - NYHET 2023
Ditt omdöme
Inga frågor