basket search profile

Klematis Hedda E, elitplanta - NYHET 2020 Perenner (planta)

En frisk lågväxande helbladig klematis som har ett kompakt växtsätt med upprätta stjälkar. Den klättrar inte utan behöver bindas upp eller få stöd av andra växter. Blommar rikligt  med blåa doftande klockformade blommor. Kronbladen har vackert vågiga kanter med vridna spetsar.

109,00 kr
Slut (inventeras)

En frisk lågväxande helbladig klematis som har ett kompakt växtsätt med upprätta stjälkar. Den klättrar inte utan behöver bindas upp eller få stöd av andra växter. Blommar rikligt med blåa doftande klockformade blommor. Kronbladen har vackert vågiga kanter med vridna spetsar. Passar att användas i framkant i rabatten eller låta den växa genom buskar och perenner som marktäckare. Sorten används ofta som snittblomma. Den går även bra att odla i kruka. 

Certifierad och virusfri planta för svensk klimat uppdriven av Elitplantstationen

Mer information
Artikelnummer D-968
Tillverkare Elitplantstationen
Grundfärg Blå
Latinskt namn clematis integrifolia
Krukstorlek 8 cm
Växtzon, perenner C: Härdig i större delen av landet på skyddad och väldränerad plats
Växthöjd Uppgift saknas/mix
Planthöjd 40-90 cm
Plantavstånd 0.5-1 m
Odlingsläge Sol/halvskugga
Blomning juni, juli, augusti
Plantvård och plantering Plantera ut efter avhärdning och sista nattfrost. Avhärdning innebär att du gradvis under ungefär en vecka vänjer plantorna med uteklimatet genom att skydda dem mot alltför stark sol, vind och kyla. Om du inte kan, vill eller hinner avhärda så försök skydda plantorna genom att täcka med exempelvis fiberduk. Om du inte planterar ut direkt så ska du plantera om plantorna. Använd en kruka med diameter på ca 12-15 cm.
Odling Plantera i väldränerad men fukthållande jord. Vid plantering bör gropen vara minst 50 cm i diameter och 50 cm djup. Tillsätt gärna lite extra kalk då den gynnas av kalkhaltig jord. Plantera så att rotklumpen hamnar ungefär 10 cm under jordytan. Beskär sent på hösten eller tidig vår före knoppsprickning ner till 10-20 cm över marken. Beskärningen gör att den förgrenar sig och blir mer buskig.
Marktäckare Ja
Naturlika planteringar Nej
Växtzon Zon 4
Kravodlad Nej
Ekologisk Nej
Skriv din egen recension
Du recenserar:Klematis Hedda E, elitplanta - NYHET 2020
Ditt omdöme