basket search profile

Pepper Bhut Jolokia Vegetable Seeds

Available weeks
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
Spitefully hot - it cannot be eaten raw and even when dried or cooked has a dangerously high 'temperature' but even so, very tempting for the culinary buff. Desparately attractive when strung for drying and even remains on the bush after a frost. Heat rating: 5 +++
€6.53
In stock
 
This is probably, almost certainly the Hottest Chili Pepper ever produced. Spitefully hot - it cannot be eaten raw and even when dried or cooked has a dangerously high 'temperature' but even so, very tempting for the culinary buff. Desparately attractive when strung for drying and even remains on the bush after a frost. 90 days from transplanting. Heat rating: 5+++!!

!!SERIOUS WARNING!!

Do not allow fresh fruit or seeds to come into contact with mouth or eyes and rubber gloves should be used when preparing for cooking. The merest 'lick' will burn the tongue believe me! After preparation, wash hands 10 times and ditch the gloves.
More Information
SKU WW-905
Country of Manufacture United Kingdom
Manufacturer Plants of Distinction
Scientific name Capsicum chinense
Common name Ghost Pepper
Seeds/packet 10
Germination (days) 8-14
Sowing depth 0,5 cm
Plantavstånd 50 cm
Exposure Full Sun
Cultivation Advice Growing Hot Peppers and Sweet Peppers is very similar to growing Tomatoes. Best results are often achieved by growing the crop indoors with heat although some varieties have been developed to produce reliable crops outside, even in the UK climate.

Both hot and sweet peppers can be harvested from green or left to ripen on the plant until they develop their mature colours of yellow, orange, red or purple. Once ripe, fruits can remain on plant in good condition until the temperatures begin to drop. A Hot Pepper’s heat usually intensifies with maturity.

Sow the seed from February to April, into compost, either in seed trays or growing cells, modules and cover with a light layer of compost. Germination takes around 28 days at 20-24oC or 68-75F

When seedlings have developed 4 leaves, transplant them into individual 3 inch pots and grow on slightly warmer.

Once the young pepper plants become pot bound transplant them into either 9 inch pots, Gro-bags or directly into a greenhouse border. Pinch out the growing points at 6 inches for bushier plants. Once in final pot size pepper plants may need staking for support.
Skörd(x) Ju mindre och spetsigare frukter desto hetare frukter kan du förvänta dig. I slutet av augusti toppas plantan så den koncentrerar sin kraft på frukterna istället för att skjuta nya grenar. Skörda efterhand så stimulerar du växten att utveckla fler blommor. Det går även bra att skörda och äta omogna frukter. Frukterna går bra att torka ex genom att trä en tråd genom skaftet och hänga upp. Skrapa bort såväl frön som vita hinnor - dessa är mycket starka! Gnugga inte ögon utan att först tvätta händerna ordentligt (och var lite försiktig även efter det) - det gör ont!
Harvest August
Fruit Size ca 5 cm
Näring Rik på antioxidanter och C-vitamin
Medicinal Chili har bl.a. visat stabilisera blodsockret och sänka insulinkoncentrationen. Chili stimulerar även fettförbränningen. Den sägs även vara bakteriedödande.
Care Easy
KRAV marked No
Language on package English
Brand Plants of Distinction
Scoville Rate 1 000 000
Kort om odling Så ett frö i varje kruka med såjord. Vattna före sådd. Placera dem varmt, ca 25 grader. Håll jorden fuktig inte blöt. Använd genomskinligt plast, försedd med lufthål, över krukorna. När fröna grott, placera krukorna, utan plasten, i ett ljust fönster, i ca 15-18 grader. Omplantera till plantjord vid 2 cm planthöjd. Avhärda innan utplantering. Varmt uteläge eller växthus. Skörda ofta. Täck gärna med fiberduk. Ta bort första fruktämnet för större skörd.
Height ca 50 cm
Write Your Own Review
You're reviewing:Pepper Bhut Jolokia
No Questions