basket search profile

Basilika Genovese, Anton, fröer Grönsaksfröer

En ovanligt kompakt Genovese typ med stora blanka blad . Mycket snabbväxande, kan vara klar att skörda på bara 8 veckor. Perfekt för fönsterodling! En sydeuropeisk krydda som har blivit en klassiker i det svenska köket. Finns i många smakvarianter. Basilikan fungerar bäst som färsk i t.ex. pesto, tomaträtter, sallader eller med färskost. Underbar till kött- och fiskrätter. Den är även spännande som krydda i brännvin, i vinäger och som basilikasaft. Kryddan trivs i väldränerad och näringsrik jord där det är varmt och vindskyddat. Gödsla hela säsongen. Trivs bäst vid utomhustemperatur på minst +15 grader.
32,00 kr
I lager
En ovanligt kompakt Genovese typ med stora blanka blad . Mycket snabbväxande, kan vara klar att skörda på bara 8 veckor. Perfekt för fönsterodling! En sydeuropeisk krydda som har blivit en klassiker i det svenska köket. Finns i många smakvarianter. Basilikan fungerar bäst som färsk i t.ex. pesto, tomaträtter, sallader eller med färskost. Underbar till kött- och fiskrätter. Den är även spännande som krydda i brännvin, i vinäger och som basilikasaft. Kryddan trivs i väldränerad och näringsrik jord där det är varmt och vindskyddat. Gödsla hela säsongen. Trivs bäst vid utomhustemperatur på minst +15 grader.
Mer information
Artikelnummer WW-701
Tillverkningsland Storbritannien
Portionsmängd ca 300 frön
Så f.r.o.m Mars
Grotid 5-21 dgr
sådjup 1 cm
Plantavstånd 20 cm
Odlingsläge Sol
Odling För att lyckas med basilika, ge den lucker, näringsrik och fuktig jord. Håll jorden fuktig hela sommaren och gödselvattna. Marktäck om det behövs.
Skörd Skördas efterhand.
Skördas f.r.o.m Juli
Årighet Ettårig
Svårighetsgrad Mellan
Text på påse Engelska
Varumärke Plants of Distinction
Kort om odling Förkultiveras inomhus i såjord. Täck sådden med klar plast försedd med lufthål. Utplanteras efter avhärdning när frostrisken är över. Toppas för ett buskigare växtsätt. Utvecklas bäst på varmt, skyddat växtläge. Kan även krukodlas.
Planthöjd 30-40 cm
Skriv din egen recension
Du recenserar:Basilika Genovese, Anton, fröer
Ditt omdöme