basket search profile

Batavisallat Marvel of Four Seasons KRAV, fröer - NYHET 2022 Grönsaksfröer

Bataviasallat Marvel of Four seasons en mycket tålig fransk bataviasallat som kan odlas under hela odlingssäsongen då den växer bra vid olika temperaturer. Den växer likt en bladrosett med röda och gröna blad. 

39,00 kr
Slut (inventeras)

Bataviasallat Marvel of Four seasons en mycket tålig fransk bataviasallat som kan odlas under hela odlingssäsongen då den växer bra vid olika temperaturer. Den växer likt en bladrosett med röda och gröna blad. Färgerna på bladen påverkas av temperaturen. Den röda färgen blir djupast på hösten. Välkommen att köpa dina fröer på nätet hos Klostra.se.

 

 

 

 

Mer information
Artikelnummer Q-131
Portionsmängd 150 frön
Sådd

Kan sås direkt på friland när jorden reder sig. Vattna jorden före sådd och håll fuktigt under grotiden. Om du sår i omgångar har du tillgång till sallad hela säsongen. Gallringsskördas tills de är ca 20 cm för att få täta huvuden. Späda blad används som baby leaf. Sallatsfrö gror inte så bra om det är för varmt så håll sommarsådden skuggad och väl vattnad. Kan även krukodlas.

 

Så f.r.o.m April
Grotid 7-14 dgr
sådjup 0,5 cm
Plantavstånd 5 cm. Gallringsskörda till 20 cm för tätare huvuden.
Odlingsläge Sol/halvskugga
Odling Sallat odlas på en solig eller lätt skuggad plats. Jorden bör vara mullrik, Sallat ska växa snabbt och utan avbrott för att bli fin. Jämn fuktighet är grunden för en lyckad sallatsodling medan torka är förödande och den vanligaste orsaken till att sallat smakar beskt. Marktäckning är ett tips så håller sig jorden fuktig och inte blöt.
Skörd Skördas i alla stadier, klipp eller skår av så mycket blad du behöver. Skörda helst på morgonen för krispighetens skull. Förvara sallaten i kylskåp i en sluten plastpåse.
Skördas f.r.o.m Juni
Höstsådd Skydda med fiberduk på hösten för lång skördeperiod.
Årighet Ettårig
Svårighetsgrad Enkel
Ekologisk Ja
Skriv din egen recension
Du recenserar:Batavisallat Marvel of Four Seasons KRAV, fröer - NYHET 2022
Ditt omdöme
Inga frågor