basket search profile

Betamix KRAV, fröer Grönsaksfröer

Betamix innehåller Burpees Golden, Chioggia, Ägyptische Plattrunde, Formanova, Vereduna Alba och är en lättodlad och högavkastande mix av betor i olika färg, form och smak. En riktig färgklick i trädgårdslandet.

45,00 kr
Slut (inventeras)
54

Betamix innehåller Burpees Golden, Chioggia, Ägyptische Plattrunde, Formanova, Vereduna Alba och är en lättodlad och högavkastande mix av betor i olika färg, form och smak. En riktig färgklick i trädgårdslandet. Glöm inte att använda de späda bladen i blasten till sallad, de är mycket goda med ett högt näringsvärde. Välkommen att köpa dina fröer på nätet hos Klostra.se.

 

 

 

Mer information
Artikelnummer Q-175
Tillverkningsland Sverige
Tillverkare Eco Grow
Fröportion 70 frön
Sådd

Så fröna, som egentligen är en fruksamling på 1-4 frön på 2 cm djup när jorden blivit uppvärmd. Använd näringsrik jord och luckra den ned till 30 cm djup före sådd och vattna. Så 3 cm mellan fröna på 2 cm djup. För tidig sådd ökar risken för stockbildning. Utvecklas bäst i mullrik jord. Glöm inte att använda de späda bladen i blasten till sallad, de är mycket goda med ett högt näringsvärde.

Så f.r.o.m April
Grotid (dagar) 7-14dgr
sådjup 2 cm
Plantavstånd 5-10 cm
Odlingsläge Sol
Odling

Betor är från början en strandväxt och uppskattar därför lite havssalt, tång, algomin, duschning med algextrakt och väl sammansatt kompost. Den växer gärna tillsammans med buskbönor, lök- och kålfamiljen ( i synnerhet kålrabbi), sallat, rädisor, men ogillar störbönor.

Skörd Skörda innan frosten kommer. Betor växer snabbt. Redan efter 2 månader är det dags att skörda eller när betorna är ca 2-3 cm stora, ungefär som en golfboll.
Skörd Juni
Näring C-vitaminer och antioxidanter
Svårighetsgrad Enkel
Ekologisk Ja
KRAV-märkt Ja
Kort om odling Betor är relativt lätta att odla och perfekt för nybörjare. Sås direkt på friland i soligt läge när jorden blivit uppvärmd minst +8 grader. Använd näringsrik jord, luckra den och vattna innan sådd. Så ca 3 cm mellan fröna på 2 cm djup. Gallra när blasten är ca 5 cm hög och bevara de starkaste. Betor går att använda till mycket. Rosta små betor och servera med någon krämig sås, riv en rå rödbeta i en sallad, eller blanda hackade kokta betor med lite olivolja salt och vitlök! Eller servera med en smörklick!
Skriv din egen recension
Du recenserar:Betamix KRAV, fröer
Ditt omdöme
Inga frågor