basket search profile

Blekselleri, Victoria, fröer

En blekselleri F1 hybrid från England. Gröna stjälkar som bleknar i mitten. En gammaldags smak på en ny sort.
30,00 kr
Utgått för säsongen
En blekselleri F1 hybrid från England. Gröna stjälkar som bleknar i mitten. En gammaldags smak på en ny sort. Delikatessgrönsak med krispiga, tjocka, ljust gulgröna bladstjälkar. Används färsk eller tillagad. Smakrik för sallader, grytor m.m. Välkommen att handla dina fröer online hos Klostra
Mer information
Portionsmängd ca 200 frön
Så f.r.o.m Mars
Grotid 20 dgr
sådjup 0,5 cm
Plantavstånd 10 cm.
Odlingsläge Sol
Odling Selleri växer bäst i humusrik och vattenhållande djupbearbetad lerjord. pH 6,5-7. Gödsla gärna med tång och sjögräs. De små sellerifröna sås tidigt i t.ex. ett miniväxthus. Fröna tar lång tid på sig att gro upp till 21 dagar. Planteras ut på friland när det ej föreligger risk för frost. Radavstånd: 30-40 cm. Plantavstånd: 20-30 cm För särskilt bleka stjälkar kupas plantorna med jord.
Skörd Vill man ha blekare och mjällare stjälkar eller en längre skördetid på hösten, kan man kupa upp hö, halm eller löv som skydd. Stjälksellerin tål inte många frostgrader och måste skördas, om den inte är skyddad, innan det blir alltför kallt. Den håller sig några veckor på ett svalt och fuktigt ställe. Används oftast färsk i sallader eller tillagad i soppor, grytor, gratänger etc. Sellerin är en tvåårig växt som samlar näring i en rotknöl. Andra året blommar den och får många små frön.
Skördeklar Medeltidig
Skördas f.r.o.m Augusti
Växttyp F1-hybrid
Årighet Tvåårig
Svårighetsgrad Enkel
Varumärke Plants of Distinction
Kort om odling Förkultiveras inomhus i planteringsjord. Täck sådden med klar plast försedd med lufthål. Utplanteras efter avhärdning när frostrisken är över. För särskilt bleka stjälkar kupas plantorna med jord. Skördas före frosten.
Planthöjd 40- 60 cm
Skriv din egen recension
Du recenserar:Blekselleri, Victoria, fröer
Ditt omdöme