basket search profile

Blomkål, Fremont, fröer Grönsaksfröer

Fremont är en tidig blomkål med en utsökt smak. Sår du tidigt kan du skörda från juli till oktober. Fremont har rena vita kvistar och bara en liten kärna vilket är uppskattat.
58,00 kr
Slut för säsongen
Fremont är en tidig blomkål med en utsökt smak. Sår du tidigt kan du skörda från juli till oktober. Fremont har rena vita kvistar och bara en liten kärna vilket är uppskattat. Perfekt i wok eller som puré. Mark Twain beskrev blomkål som `broccoli` men med collegeutbildning. Blomkål är en förädling av broccoli och i många länder betraktad som finare. Blomkålen kom till Nordeuropa på 1600-talet. Då var de violetta och vita men inte så stora som dagens. Vid sekelskiftet blev det modernt med vit blomkål, inget annat. Den vill ha kärlek i form av mullrik och lucker lerjord, fukt, näring och en fiberduk. Välkommen att handla dina fröer online hos Klostra!
Mer information
Artikelnummer WW-416
Portionsmängd 30 frön
Så f.r.o.m Mars
Grotid 5-10 dagar
sådjup 1 cm
Plantavstånd 40 cm
Odlingsläge Sol
Odling I den bästa av världar så vill kål gärna växa i en jord där baljväxter vuxit året före. Då är jorden näringsrik. Bearbeta jorden före sådd med näringsrik jord och luckra den. Vid utplantering sätt ner varje planta så att jorden når upp till första bladparet. Var rädd om rötterna. Använd fiberduk hela perioden, den skyddar bra mot skadeinsekter. Luckra jorden hela sommaren så vattnet sjunker ner och inte lägger sig på ytan. Gödsla varje vecka med t.ex gräsklipp, kompost. Håll jorden fuktig inte blöt. I solen kan blomkålshuvudena gulna. Skugga dem genom att vika upp ett av bladen över huvudet.
Skörd Skörda huvudena innan de börjar spricka. Redan i juli brukar man kunna skörda de första. De kan, liksom andra kålfrukter läggas in i ättika eller mjölksyras med exempelvis pepparrot, chili, lök mm.
Skördas f.r.o.m Juli
Växttyp F1-hybrid
Årighet Ettårig
Plantbredd 40 cm
Näring Kål är rikast på antioxidanter bland grönsaker, dvs vitaminer och och andra ämnen som skyddar mot hjärt-och kärlsjukdomar och cancer.
Svårighetsgrad Mellan
Text på påse Engelska
Varumärke Plants of Distinction
Kort om odling Så två frön i varje kruka med planteringsjord 4-6 veckor före utplantering. Vattna före sådd. Placera dem varmt, ca 20 grader. Håll jorden fuktig. När fröna grott, placera krukorna ljust i ca 15-18 grader. Ta bort den svagaste plantan i varje kruka. Avhärda innan utplantering. Täck med fiberduk hela säsongen.
Planthöjd ca 30 cm
Skriv din egen recension
Du recenserar:Blomkål, Fremont, fröer
Ditt omdöme