basket search profile

Grönkål Dwarf Green Curled, fröer Grönsaksfröer

En uppskattad lättodlad vintergrönsak i trädgården. Använd bladen färska i sallad eller i matlagning likt spenat. Mörkgröna krusade bladverk som är smakrik och köldtålig. Bladen är godast att skörda då de har frusit innan de plockas. En låg sort som är enkel att skydda från rådjur och harar

39,00 kr
Slut (inventeras)

En uppskattad lättodlad vintergrönsak i trädgården. Använd bladen färska i sallad eller i matlagning likt spenat. Mörkgröna krusade bladverk som är smakrik och köldtålig. Bladen är godast att skörda då de har frusit innan de plockas. 

En låg sort som är enkel att skydda från rådjur och harar. Skydda med nät mot angrepp av fjäril, mal och fluga.

Grönkål är rik på både järn, C-vitamin, A-vitamin och lutein. Passar utmärkt att ha i en sallad men även i soppor, gratänger och wokrätter

Välkommen att köpa fröer på nätet hos Klostra.se. 

Mer information
Artikelnummer V-117
Portionsmängd 500 fröer
Sådd Så två frön i varje kruka med planteringsjord 4-6 veckor före utplantering. Vattna före sådd. Placera dem varmt, ca 20 grader. Håll jorden fuktig. När fröna grott, placera krukorna, i ett ljust fönster, i ca 15-18 grader. Ta bort den svagaste plantan av de två. Avhärda innan utplantering. Täck med fiberduk hela säsongen.
Så f.r.o.m Mars
Grotid 5-15 dgr
Plantavstånd 40 cm
Odlingsläge Sol
Odling Trivs bra i både sol som halvskugga. Men den vill ha vatten och gödsel. Vid utplantering sätt ner varje planta så att jorden når upp till första bladparet. Var rädd om rötterna. Använd fiberduk hela perioden, den skyddar bra mot skadeinsekter. Luckra jorden hela sommaren så vattnet sjunker ner och inte lägger sig på ytan. Gödsla varje vecka med t.ex gräsklipp, kompost. Håll jorden fuktig inte blöt.
Skörd Skörda vid behov genom att bryta av de yttre bladen. Kan skördas från september fram till jul. Godast efter ett par frostnätter.
Skördas f.r.o.m September
Årighet Ettårig
Växthöjd 50-75 cm
Svårighetsgrad Enkel
Engelskt namn Kale
Varumärke Nelson Garden - så året runt - Sara Bäckmo
Skriv din egen recension
Du recenserar:Grönkål Dwarf Green Curled, fröer
Ditt omdöme