basket search profile

Mangold Peppermint, fröer - NYHET 2022 Grönsaksfröer

En attraktiv mangold med slående färger som har ljusa godisrandiga stjälkar med glansiga mörkgröna blad som ger en slående kontrast till de vita ådrorna. Kan användas som babyblad innan den är mogen. En av de snyggaste grönsakerna!

42,00 kr
Utgått ur sortimentet
7

En attraktiv mangold med slående färger som har ljusa godisrandiga stjälkar med glansiga mörkgröna blad som ger en slående kontrast till de vita ådrorna. Kan användas som babyblad innan den är mogen. Mangold är vitamin- och näringsrik och en av de enklaste av alla grönsaker att odla. Mangold tål ganska mager jord och kräver inte så mycket uppmärksamhet. Den tål också både svalt väder och en mild frost. Det är ett bra val både för en nybörjare såväl som för en upptagen trädgårdsmästare.

Välkommen att köpa dina fröer på nätet hos Klostra.se. 

 

Mer information
Artikelnummer WW-829
Tillverkningsland Storbritannien
Tillverkare Plants of Distinction
Engelskt namn Swiss Chard Peppermint
Portionsmängd 100 frön
Så f.r.o.m Maj
Grotid 14 dagar
sådjup 1 cm
Plantavstånd 10 cm
Odlingsläge Sol/halvskugga
Odling Strandkål/Mangold är en ganska anspråkslös växt som tacksamt växer på alla jordar och trivs bra i både sol som halvskugga. Den är tillförlitlig och växer länge - den kan till och med övervintra ibland om du täcker den med halm eller löv som ett isolerande skikt.
Skörd Du kan skörda Mangold under en lång odlingssäsong. Skörda regelbundet de unga läckra bladen - vänta inte på att de skall nå full storlek då de har en tendens att bli lite bittra i smaken Du kan kontinuerligt skörda de yttersta bladen alternativt skära av hela plantan ca 5 cm ovan marken och vänta på att den kommer igen!
Skördeklar Tidig
Skördas f.r.o.m Juni
Årighet Ettårig
Växthöjd 20-30 cm
Svårighetsgrad Enkel
Kravodlad Nej
Text på påse Engelska
Varumärke Plants of Distinction
Kort om odling Blötlägg mangold fröer i lite ljummet vatten i ca en kvart innan du planterar dem. Detta påskyndar grodden. Så fröna direkt i trädgården på ca 1 cm djup med ca 5-10 cm avstånd i mellan. Mangold växer också fint i kruka.
Plantvård och plantering Gallra plantorna så att de inte växer för tätt. 10 cm mellan plantorna kan vara en bra riktlinje. Växter gör bäst i full sol, men tål vissa nyans. De cancope med lätta frost på våren och måttliga fryser på hösten.
Skriv din egen recension
Du recenserar:Mangold Peppermint, fröer - NYHET 2022
Ditt omdöme
Inga frågor