basket search profile

Spenat Lemon, fröer - NYHET 2022 Grönsaksfröer

Citronspenat även känd som Sorrel Volare. Mycket lättodlad och har en kraftfull citrussmak. Den gör sig fantastisk i en citronsås perfekt till fisk! Snabbväxande med små, lena blad.

39,00 kr
Slut (inventeras)
2

Citronspenat även känd som Sorrel Volare. Mycket lättodlad och har en kraftfull citrussmak. Den gör sig fantastisk i en citronsås perfekt till fisk! Snabbväxande med små, lena blad. 

Välkommen att köpa dina fröer på nätet hos Klostra.se. 

Mer information
Artikelnummer WW-826
Tillverkningsland Storbritannien
Tillverkare Plants of Distinction
Engelskt namn Spinach Lemon
Portionsmängd ca 250 frön
Så f.r.o.m Mars
Grotid 5-10 dgr
sådjup 1 cm
Plantavstånd 5 cm
Odlingsläge Sol
Odling Spenat odlas på en solig eller lätt skuggad plats. Jorden bör vara mullrik, Jämn fuktighet är grunden för en lyckad spenatodling medan torka är förödande och den vanligaste orsaken till att den blommar och smakar beskt. Marktäckning är ett tips så håller sig jorden fukt och inte blöt. Så i omgångar men gör ett uppehåll under högsommaren. Gödsla om du sår fler gånger.
Skörd Skörda helst på morgonen för krispighetens skull. Den första skörden fungerar också som en gallring. De späda bladen är goda i sallad. Skörda sedan genom att plocka de yttersta och största bladen först.
Skördeklar Medeltidig
Skördas f.r.o.m Juni
Höstsådd Du kan så ganska tidigt på hösten och täcka de små plantorna med halm. På så sätt får du supertidig vårskörd.
Årighet Ettårig
Näring Rik på mineraler och vitaminer.
Svårighetsgrad Enkel
Kravodlad Nej
Text på påse Engelska
Kort om odling Sås direkt på friland när jorden reder sig. Vattna jorden före sådd och håll fuktigt under grotiden och hela odlingspreioden. Den går i blom vid torka. Sås i omgångar för god tillgång hela sommaren. Så glest. Gallra i god tid, gärna i omgångar. Gödlsa. Kan även krukodlas.
Planthöjd 10 cm
Skriv din egen recension
Du recenserar:Spenat Lemon, fröer - NYHET 2022
Ditt omdöme
Inga frågor