Italiensk sodaört Agretti, fröer Grönsaksfröer
Tillgängliga veckor
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Italiensk sodaört, även kallad agretti går bra att odla i kruka eller en värmebänk. Fröerna har kort hållbarhet och ska användas innevarande odlingssäsong. Räkna med en relativ låg groddning men är annars enkel att odla och sprider sig lätt. Har en unik smak av sparris, spenat och hav.
49,00 kr
I lager
IItaliensk sodaört, även kallad agretti går bra att odla både i kruka eller en värmebänk. Fröerna har kort hållbarhet och ska användas innevarande odlingssäsong. Ettårig. Räkna med relativ låg groddning men är annars enkel att odla och sprider sig lätt. Har en unik smak av sparris, spenat och hav. Agretti serveras antingen rå i sallader, kokt eller lätt tstekt i olivolja till en grillad fisk.
Artikelnummer | WW-1349 |
---|---|
Tillverkningsland | Storbritannien |
Tillverkare | Plants of Distinction |
Latinskt namn | Salsola soda |
Fröportion | 100 |
Sådd | Går att förkultivera inomhus. Planteras eller dirketså så fort frosten är över. Låt fröerna ligga i vatten 24-48 timmar innan de sås. Sådjup ca 1 cm vid direktsådd med ett avstånd på ca 10 cm. |
Grotid (dagar) | 7-10 |
Ljus/mörkergroende | Ljus |
sådjup | Sådjup ca 1 cm vid direktsådd med ett avstånd på ca 10 cm |
Odlingsläge | Sol |
Odling | Eftersom den natruligt växer längs havsstränder så finns det dem som vattnar den någon gång även med lättsaltat vatten. |
Skörd | Färdigvuxen efter ca 50 dagar. Ser då ut som en liten buske med stor gräslök. Börja skörda när plantorna är ca 15 cm höga. Skördar man de gröna topparna växer det ut nytt igen. Toppa plantan så blir den buskigare. |
Skördeklar | Sen |
Skörd | Juli |
Svårighetsgrad | Enkel |
Fjärilar, humlor och bin gillar | Ja |
KRAV-märkt | Nej |
Varumärke | Plants of Distinction |
Plantvård och plantering | Plantorna tunnas ut tills det är ca 20 cm mellan dem. |
Planthöjd | ca 15-20 cm |
Skriv din egen recension