basket search profile

Rädisa Malaga, fröer Grönsaksfröer

Mörkt violetta frukter med vitt kött. Bladen är mjälla nog att ha i salladen de också.
32,00 kr
Utgått för säsongen
2
Mörkt violetta frukter med vitt kött. Bladen är mjälla nog att ha i salladen de också. Välkommen att köpa fröer på nätet hos Klostra.se!
Mer information
Artikelnummer ww-446
Tillverkningsland Storbritannien
Latinskt namn raphanus sativus
Portionsmängd 350 frön
Så f.r.o.m Mars
Grotid 5-7 dagar
sådjup 1 cm
Plantavstånd 2-3 cm
Odlingsläge Sol
Odling Sås direkt på friland i soligt läge när jorden blivit uppvärmd minst +8 grader. Använd näringsrik jord och luckra den ned till 30- 40 cm djup före sådd och vattna. Blanda ner kompost innan du sår. Gallra, Håll jorden fuktig. Luckra jorden hela sommaren så vattnet sjunker ner och inte lägger sig på ytan. Om jorden är grundgödslad behövs endast gräsklipp ca 5 cm vid ett tillfälle. Så i omgångar hela sommaren.
Skörd Primörer är extra gott så skörda när du känner för att äta dem. De får inte stå för länge i jorden. Då blir de oätliga.
Skördas f.r.o.m Maj
Höstsådd Kan sås sent på sommaren och en bra bit in på hösten för höstskörd. Senare under hösten i växthus. Utvecklingstiden varierar med årstiden. Vid odling i växthus tar det i november 80-90 dagar från sådd till skördefärdig planta, i januar i 50-60 dagar och i
Årighet Ettårig
Växthöjd 0-10 cm
Frukt/bärstorlek ca 3-5 cm
Svårighetsgrad Enkel
Text på påse Engelska
Varumärke Plants of Distinction
Kort om odling Sås direkt på friland i soligt läge när jorden blivit uppvärmd minst +8 grader. Använd näringsrik, jord och luckra ned den till 30 -40 cm djup före sådd och vattna. Så jämnt men glest. Gallra försiktigt så att avståndet blir 2 cm. Viktigt att hålla jorden fuktig hela perioden. De är oätbara om de torkar. Täck med fiberduk. Gödsla med gräsklipp. Så i omgångar fram till sensommaren.
Planthöjd ca 10 cm
Skriv din egen recension
Du recenserar:Rädisa Malaga, fröer
Ditt omdöme
Inga frågor