basket search profile

Eco Grow

Bataviasallat Blonde de Paris KRAV, fröer - NYHET 2024 Grönsaksfröer

Bataviasallat Blonde de Paris är en vacker sallat med buckliga, ljusgröna blad med en välsmakande ljusgrön innerkärna. Är en tidig kulturarvssort från 1800-talet som kan odlas under hela odlingsäsongen.

49,00 kr
Slut (inventeras)

Bataviasallat Blonde de Paris är en vacker sallat med buckliga, ljusgröna blad med en välsmakande ljusgrön innerkärna. Är en tidig kulturarvssort från 1800-talet som kan odlas under hela odlingsäsongen.

Välkommen att köpa dina fröer online hos Klostra.se

 

Mer Information
Artikelnummer Q-320
Tillverkningsland Sverige
Varumärke Eco Grow
Latinskt namn Lactuca sativa var. capitata crispum
Fröportion 200 fröer
Sådd

Förkultivering: Så fröna 0.5 cm djupt inomhus ca en månad före utplantering, håll jorden fuktig under groning. Kan även sås tidigt på säsongen (5 °C i jordtemperatur), förslagsvis på balkong, växthus eller odlingstunnel. Direktsådd: Så fröna på växtplatsen så fort jorden reder sig. Sås i omgångar under säsongen. Vattna rikligt. Lämpar sig även för kallsådd på vintern.

Så f.r.o.m Mars
Grotid (dagar) 5-15 dgr
Ljus/mörkergroende Ljus
sådjup 0.5 cm
Odlingsläge Sol/halvskugga
Odling

Sallat ska växa snabbt och jämnt och då är en jämn fuktighet viktigt. Sallat är inte så näringskrävande, gödsla en eller ett fåtal gånger under säsongen. Luckra jorden. Plantera plantor med 10 cm avstånd för regelbunden skörd som bladsallat. Sallat går utmärkt att odla mellan högre grönsaker som har en längre odlingsperiod såsom bönor, tomater, paprika osv. Sallat behöver en bra, fukthållande jord fri från ogräs.

Skörd Plocksallat skördas kontinuerligt och så mycket du behöver. Om det blir väldigt varmt kan sallad gå i blom. Skörda då direkt och gärna på morgonen. Förvara sallad i torr plastpåse i kylen.
Växthöjd 20-30 cm
Svårighetsgrad Enkel
KRAV-märkt Ja
Förvaring Fröer förvaras torrt, mörkt och svalt.
Skriv din egen recension
Du recenserar:Bataviasallat Blonde de Paris KRAV, fröer - NYHET 2024
Ditt omdöme
Inga frågor