basket search profile

Eco Grow

Bondböna Superaguadulce KRAV, fröer Grönsaksfröer

Bondböna Superaguadulce är en spansk kulturarvssort från 1885. En mycket tidig sort med god köldtolerans och är högavkastande med baljor på 25 cm som ger 6-7 stora vita bönor per balja. Koka och använd till röror, soppor, i sallader eller grytor. 

 

45,00 kr
Slut (inventeras)
1

Bondböna Superaguadulce är en spansk kulturarvssort från 1885. En mycket tidig sort med god köldtolerans och är högavkastande med baljor på 25 cm som ger 6-7 stora vita bönor per balja. Koka och använd till röror, soppor, i sallader eller grytor. Välkommen att handla dina fröer online hos Klostra

Mer Information
Artikelnummer Q-100
Tillverkningsland Sverige
Varumärke Eco Grow
Latinskt namn Vicia faba
Fröportion 10 frön
Sådd

Så snart jorden reder sig kan man så bondbönor. Bondbönan kan gro redan vid en temperatur på 4-5C°. Sådjup 3-5cm, plantavstånd 10-20 cm och ett radavstånd på 40-60 cm. Bondbönor tål lätt frost.

Så f.r.o.m Mars
Grotid (dagar) 5-15 dgr
sådjup 3-5 cm
Plantavstånd 10-20 cm
Odlingsläge Sol
Odling Förbered en varm och vindskyddad plats för bönorna. De vill ha en mullrik och fuktighetsbevarande jord. Luckra jorden. Du kan gödsla lite grann som stöd tills den kommer igång med kvävefixering. Håll efter med ogräs och kupa upp jorden runt plantorna så att de står stadigt. Plantorna behöver växtstöd. Håll fuktigt. Använd gärna en fiberduk, speciellt i norra Sverige.
Skörd Skörda bondbönan i etapper, precis innan bönan mognar. Skörda i ett par omgångar. Förväll innan förtäring.
Skördeklar Tidig
Skörd Juli
Växthöjd 75-100 cm
Näring Rika på protein, mineraler, vitaminer och fiber
Svårighetsgrad Enkel
Ekologisk Ja
KRAV-märkt Ja
Kort om odling Bondbönor är indelade i tre grundtyper - dvärg, lång-pod och Windsor. Dwarf bondbönor är vanligen ansedda som bäst lämpade för utsatta lägen, lång-pod till tidig sådd och Windsor typer bäst i smak. Bondbönor är ganska lätta att odla. De trivs generellt bättre i skyddade trädgårdar med söderläge och väldränerad jord. Så inomhus i krukor från februari för utplantering lite senare på våren. Om du sår direkt i marken i början av maj kan du också ha skörd hela sommaren. Vissa höga sorter kräver växtstöd, till exempel två långa pinnar med trådar/nät i mellan bredvid varje växt
Plantvård och plantering Sådjup 3-5 cm, plantavstånd 10-20 cm och ett radavstånd på 40-60 cm. Bondbönor tål lätt frost. Plantorna angrips nästan alltid av svarta bladlöss. För att förhindra detta kan man toppa plantorna när blommning och fruktsättning är över.
Förvaring Fröer förvaras torrt, mörkt och svalt.
Skriv din egen recension
Du recenserar:Bondböna Superaguadulce KRAV, fröer
Ditt omdöme
Inga frågor