basket search profile

Italiensk sodaört Agretti, fröer Grönsaksfröer

Italiensk sodaört, även kallad agretti går bra att odla i kruka eller en värmebänk. Agretto är ettårig och fröerna har bara en levnadstid på cirka 4–6 månader så det är inget frö som du ska ligga på för länge. Räkna med en relativ låg groddning men är annars enkel att odla och sprider sig lätt. Har en unik smak av sparris, spenat och hav. Agretti serveras antingen rå i sallader, kokt eller lätt tstekt i olivolja.
29,00 kr
Slut (inventeras)
34
IItaliensk sodaört, även kallad agretti går bra att odla både i kruka eller en värmebänk. Agretto är ettårig men fröerna har bara en levnadstid på cirka 4–6 månader så det är inget frö som du ska ligga på för länge. Räkna med relativ låg groddning men är annars enkel att odla och sprider sig lätt. Har en unik smak av sparris, spenat och hav. Agretti serveras antingen rå i sallader, kokt eller lätt tstekt i olivolja till en grillad fisk.
Mer information
Artikelnummer WW-824
Tillverkningsland Storbritannien
Latinskt namn salsola soda
Portionsmängd 100
Sådd Går att förkultivera inomhus. Planteras eller dirketså så fort frosten är över. Låt fröerna ligga i vatten 24-48 timmar innan de sås. Sådjup ca 1 cm vid direktsådd med ett avstånd på ca 10 cm.
Så f.r.o.m Juni
Grotid 7-10 dagar
Ljus/mörkergroende Ljus
sådjup Sådjup ca 1 cm vid direktsådd med ett avstånd på ca 10 cm
Odlingsläge Sol
Odling Eftersom den natruligt växer längs havsstränder så finns det dem som vattnar den någon gång även med lättsaltat vatten.
Skörd Färdigvuxen efter ca 50 dagar. Ser då ut som en liten buske med stor gräslök. Börja skörda när plantorna är ca 15 cm höga. Skördar man de gröna topparna växer det ut nytt igen. Toppa plantan så blir den buskigare.
Skördeklar Sen
Skördas f.r.o.m Juli
Årighet Ettårig
Svårighetsgrad Enkel
Fjärilar, humlor och bin gillar Ja
Varumärke Plants of Distinction
Plantvård och plantering Plantorna tunnas ut tills det är ca 20 cm mellan dem.
Planthöjd ca 15-20 cm
Skriv din egen recension
Du recenserar:Italiensk sodaört Agretti, fröer
Ditt omdöme