basket search profile

Purjolök Blaugrüner Winter, fröer - god vinterhärdighet! Grönsaksfröer

Mycket härdig och välsmakande. Milda vintrar kan man låta purjolöken stå kvar utomhus och skörda efterhand. Lättodlad och smakrik.

39,00 kr
Utgått ur sortimentet
7

En sort som har god vinterhärighet. Kan direktsås utomhus i värma lägen med förodling är att föredra. Milda vintrar kan man låta purjolöken stå kvar utomhus och skörda efterhand. Lättodlad och smakrik. De växer som bäst om man sår dem i små krukor och planterar ut dem i land när de når storleken av en penna, ca 20 cm hög. 

Välkommen att handla fröer online hos Klostra.se

Mer information
Artikelnummer V-141
Tillverkningsland Sverige
Fröportion 600 frön
Så f.r.o.m Mars
Grotid (dagar) 10-20 dgr
sådjup 1 cm
Plantavstånd 10-15 cm mellan plantorna och 45-60 cm mellan raderna.
Odlingsläge Sol
Odling Purjon planteras djupt, i individuella hål eller i en ränna och kupas med jord, hö eller liknande några gånger under säsongen. Det stimulerar tillväxtpunkten att flytta sig uppåt och ger en längre vit hals. Purjon har ett stort näringsbehov, i synnerhet av kväve och kalium och vill ha en djup, mullrik och fuktig jord. Styv lerjord är mindre lämplig, därför att rötterna går djupt ner i marken. Läget för purjon ska helst vara varmt och soligt och jorden bör ha ett relativt högt pH-värde. Ovanligt nog trivs den om den får växa i samma jord flera år i rad, så länge inga jordbundna sjukdomar eller lökflugan och malen drabbar den. Purjolöken besväras sällan av insekter och trivs i närheten av morot, selleri, lök och gurkväxter. Men avskyr, som all lök, både ärter och bönor. Sås på friland eller förkultiveras. Kupa plantorna med jord för långa, vita halsar.
Skörd Skördas efterhand långt inpå senhösten.
Skörd September
Växttyp F1-hybrid
Näring Vitamin C.
Medicinal Det sägs att det finns antiinflammatoriska egenskaper i lök
KRAV-märkt Nej
Text på påse Engelska
Varumärke Nelson Garden - så året runt - Sara Bäckmo
Kort om odling Blötlägg fröerna 1 dygn före sådd. Förkultiveras inomhus i såjord mars-april. Täck sådden med klar plast försedd med lufthål. Utplanteras efter avhärdning när frostrisken är över. Kan även sås direkt på friland när jorden reder sig. Kupa plantorna med jord för långa, vita halsar. Skördas efterhand långt inpå senhösten.
Plantvård och plantering När plantorna når storleken av en penna, ca 20 cm, är de redo att planteras i land. Förbered genom att göra hål som är ca 15 cm djupa, och på ett ca 15 cm avstånd från varandra. Vattna väl. Släpp en ung purjolök i varje hål!
Planthöjd 30-40 cm
Skriv din egen recension
Du recenserar:Purjolök Blaugrüner Winter, fröer - god vinterhärdighet!
Ditt omdöme
Inga frågor