basket search profile

Sallat Romersk-, Ovired, fröer - rödbladig Grönsaksfröer

Ovired är en romerskt sallat som ger nätta små kompakta huvuden med en färgkombination av rödbrunt och lime. Kan sås tätt och växer även bra i kyliga temperaturer.

39,00 kr
Utgått ur sortimentet

Ovired är en romerskt sallat som ger nätta små kompakta huvuden med en färgkombination av rödbrunt och lime. Kan sås tätt och växer även bra i kyliga temperaturer. Tänk på att sallat gror bäst i sval jord och att bladen blir godast om plantorna vattnas rikligt. Välkommen att köpa dina fröer på nätet hos Klostra.se.

Mer Information
Artikelnummer V-157
Tillverkningsland Sverige
Tillverkare Nelson Garden
Latinskt namn lactuca sativa
Fröportion 400 fröer
Sådd Så på friland när jorden reder sig. Vattna före sådd och håll fuktigt tills grodd. Gallringsskörda till 15 cm för fina huvuden. Så gärna i omgångar för löpande tillgång.
Grotid (dagar) 5-15 dgr
sådjup 0,5 cm
Plantavstånd 5 cm
Odlingsläge Sol/halvskugga
Odling Sallat odlas på en solig eller lätt skuggad plats. Jorden bör vara mullrik, Sallat ska växa snabbt och utan avbrott för att bli fin. Jämn fuktighet är grunden för en lyckad sallatsodling medan torka är förödande och den vanligaste orsaken till att sallat smakar beskt. Marktäckning är ett tips så håller sig jorden fuktig.
Skörd Skördas i alla stadier, klipp eller skär av så mycket blad du behöver. Skörda helst på morgonen för krispighetens skull. Förvara sallaten i kylskåp i en sluten plastpåse.
Växttyp F1-hybrid
Svårighetsgrad Enkel
KRAV-märkt Nej
Varumärke Nelson Garden - så året runt - Sara Bäckmo
Skriv din egen recension
Du recenserar:Sallat Romersk-, Ovired, fröer - rödbladig
Ditt omdöme
Inga frågor