basket search profile

Ärtskott ekologiska, fröer Grönsaksfröer

OBS - går ej att skickas som brev

Perfekt bladgrönsak att odla mycket av och ofta. En smakrik och mild grönsak med riklig avkastning. Kan växa både inomhus i fönstret, i växthus och på friland.

39,00 kr
Utgått för säsongen
6

OBS - går ej att skickas som brev

Perfekt bladgrönsak att odla mycket av och ofta. En smakrik och mild grönsak med riklig avkastning. Kan växa både inomhus i fönstret, i växthus och på friland. Både blad och stjälk används. Gott på smörgås,som dekoration i sallad eller hastigt stekt i smör blir det ett utmärkt tillbehör till fisk.

Välkommen att handla dina fröer online hos Klostra

Mer information
Artikelnummer V-155
Tillverkningsland Sverige
Latinskt namn pisum sativum
Portionsmängd 700 frön
Sådd Vattna igenom jorden ordentligt med varmt vatten innan sådd, då behöver man inte blötlägga ärtorna. Strö ut ärtorna över jordytan tätt och tryck ner dem lätt i jorden, Täck inte med jord. Lägg ett lock över (inomhusodling) eller täck med fiberduk. Ärtorna gror snabbt även vid svala temperaturer. Håll sådden fuktig. Upprepa sådden med några veckors mellanrum för jämn tillgång. Kan sås inomhus, växthus, friland eller i kruka.
Grotid 7-14 dagar
Odlingsläge Sol/halvskugga
Odling En enkel grönsak att odla året runt. Det går att odla på olika sätt. Blötlägga ärtorna några timmar innan sådd eller vattna igenom jorden ordenltigt med varmt vatten. Huvudsaken är att ärtorna blir blötlagda. Ärtskotten blir kompaktare, grönare och mer smakrika med växtbelysning. Utan belysning blir skotten längre och får en blekare stjälk.
Skörd Klipp av skotten några centimeter från jorden, när de blivit ca 10 cm då är de späda och krispiga. Om de blir för höga blir det mer sega i konsistensen. Ärterna kommer att växa upp ännu en gång och ge ny skörd efter några veckor senare.
Skördeklar Tidig
Växthöjd 10-20 cm
Varumärke Nelson Garden - så året runt - Sara Bäckmo
Skriv din egen recension
Du recenserar:Ärtskott ekologiska, fröer
Ditt omdöme
Inga frågor