basket search profile

Huvudsallat Merveille des quatre saisons, fröer Grönsaksfröer

Vacker sallat med rödtonade buckliga blad i lösa huvuden. Innerkärnan är fräscht ljusgrön och tonar ut i rött vid bladspetsarna. Krispig och god till sallad och dekoration.Växer fint i kyliga temperaturer. Skydda med fiberduk på hösten för lång skördeperiod.
39,00 kr
Utgått för säsongen
1
Vacker sallat med rödtonade buckliga blad i lösa huvuden. Innerkärnan är fräscht ljusgrön och tonar ut i rött vid bladspetsarna. Krispig och god till sallad och dekoration.Växer fint i kyliga temperaturer. Skydda med fiberduk på hösten för lång skördeperiod. Tänk på att sallat gror bäst i sval jord och att bladen blir godast om plantorna vattnas rikligt. Kulturarv från 1885.
Mer information
Artikelnummer V-103
Tillverkningsland Sverige
Engelskt namn Lettuce
Portionsmängd ca 1000 frön
Sådd Så direkt på friland när jorden reder sig. Vattna jorden före sådd och håll fuktigt under grotiden. Gallringsskörda till 25 cm för täta huvuden. Kan även sås i omgångar och skördas efterhand som plocksallat.
Så f.r.o.m April
Grotid 5-15 dgr
Plantavstånd 25 cm (gallringsskörda)
Odlingsläge Sol/halvskugga
Odling Sallat ska växa snabbt och jämnt och då är en jämn fuktighet viktigt. Sallat är inte så näringskrävande, gödsla en eller ett fåtal gånger under säsongen. Luckra jorden. Plantera plantor med 10 cm avstånd för regelbunden skörd som bladsallat och längre avstånd för huvudsallat. Sallat går utmärkt att odla mellan högre grönsaker som har en längre odlingsperiod såsom bönor, tomater, paprika osv. Sallat behöver en bra, fukthållande jord fri från ogräs.
Skörd Plocksallat skördas kontinuerligt och så mycket du behöver. Om det blir väldigt varmt kan sallad gå i blom. Skörda då direkt och gärna på morgonen. Förvara sallad i torr plastpåse i kylen.
Skördas f.r.o.m Juni
Årighet Ettårig
Svårighetsgrad Enkel
Samplantera med: Bra mellanväxt till högre grönsaker som har en längre odlingsperiod.
Ekologisk Ja
Varumärke Nelson Garden - så året runt - Sara Bäckmo
Skriv din egen recension
Du recenserar:Huvudsallat Merveille des quatre saisons, fröer
Ditt omdöme
Inga frågor