basket search profile

Mangold Perpetual Spinach, fröer Grönsaksfröer

En mycket god snabbväxande mangold med tunna blad och stjälkar. Använd blad och stjälkar som färska i sallader eller tillagade som spenat. Rikgivande sort under lång tid. Klarar kyligt klimat bra och kan övervintra på skyddad plats för skörd vinter och vår.

39,00 kr
Slut (inventeras)

En mycket god snabbväxande mangold med tunna blad och stjälkar. Blad och stjälkar används färska i sallader eller tillagade som spenat. Bladen är goda att woka med olja och vitlök. Stjälkarna kan användas som sparris eller selleri, lätt förvälda och äts med lite salt, olja och parmesan. Rikgivande sort under lång tid. Klarar kyligt klimat bra och kan övervintra på skyddad plats för skörd vinter och vår. 

Välkommen att köpa fröer på nätet hos Klostra.se.

 

Mer information
Artikelnummer V-137
Tillverkningsland Sverige
Fröportion 200 fröer
Sådd Så direkt på friland när jorden reder sig. Vattna före sådd och håll fuktigt (inte blöt) under hela grotiden för en bra skörd. För tidig sådd ökar risken för stockbildning. Täck med fiberduk för snabb utveckling. Kan odlas i kruka, pallkrage eller friland.
Så f.r.o.m Maj
Grotid (dagar) 10-20 dagar
sådjup 1-2 cm
Plantavstånd 25
Odlingsläge Sol/halvskugga
Odling Trivs i de flesta jordar. Om jorden är grundgödslad behöver man tillsätta kväverik tillskottsnäring under högsommaren eftersom skördesäsongen är lång. Gräsklipp är perfekt som tillskottsnäring. Tål viss torka men utvecklas snabbare och bättre vid jämn vattning. Kan även övervintras för tidig vårskörd men behöver då vintertäckas
Skörd Skördas kontinuerligt från det att de späda bladen kommer. Man kan skörda bladen ett och ett eller skära ner hela plantan. Nya skott kommer efterhand och utvecklas från bladrosetten.
Skörd Juli
Svårighetsgrad Enkel
KRAV-märkt Nej
Varumärke Nelson Garden - så året runt - Sara Bäckmo
Skriv din egen recension
Du recenserar:Mangold Perpetual Spinach, fröer
Ditt omdöme
Inga frågor