basket search profile

Palsternacka White Gem, fröer Grönsaksfröer

En av vinterns bästa rotsaker. Har en mild smak, lättodlad och ger stor skörd. Tillväxten av roten sker huvudsakligen sent på sommaren. Skörda därför sent. Sorten har långa, spetsiga släta, vita rötter. 

39,00 kr
Utgått ur sortimentet
1

En av vinterns bästa rotsaker. Har en mild smak, lättodlad och ger stor skörd. Tillväxten av roten sker huvudsakligen sent på sommaren. Skörda därför sent. Sorten har långa, spetsiga släta, vita rötter. Tål kall och frusen jord. Går att så på hösten för tidigare skörd nästa år. 

Palsternacka kan ätas både rå och tillagad  b l a i  sallader, i soppor, köttfärssås, mos. Skiva tunna skivor på pizzan eller  bakade som chips i ugnen. Varör inte slänga palsternackan på grillen och servera med en läcker dragondip till. 

Välkommen att handla dina fröer online hos Klostra

Mer information
Artikelnummer V-149
Tillverkningsland Sverige
Fröportion 600 fröer
Sådd Sås direkt på friland i soligt läge när jorden reder sig eller på senhösten för tidig vårskörd. Vattna före sådd och håll fuktigt under grotiden. Så i grupper om 3-5 frö med 20 cm avstånd och gallra efter groning till en planta per grupp. Använd gärna fiberduk hela sommaren för att motverka ingrepp från skadeinsekter.
Så f.r.o.m April
Grotid (dagar) 10-30 dagar
sådjup 1-2 cm
Plantavstånd 4-10 cm
Odlingsläge Sol
Odling Gallra när blasten är 5 cm hög så att avståndet blir 2-6 cm. Håll jorden fuktig. Trivs bäst i mullrik sandjord.. Om jorden är grundgödslad behövs inget mer, annars vill rotfrukter ha kompost, aska flera gånger eller gräsklipp ca 5 cm vid ett tillfälle under sommaren. Vattna vid torka. Använd gärna fiberduk hela sommaren för att motverka ingrepp från skadeinsekter.
Skörd Rötterna växer långt in på senhösten. De smakar bäst efter frost. Skörda så sent som möjligt. De vinterförvaras svalt och fuktigt i t.ex. en hink i ett svalt rum. Bladen kan användas som örtkrydda, torkade, frysta eller färska.
Skördeklar Sen
Skörd Augusti
Höstsådd Liksom moroten tar palsternacksfröer god tid på sig att gro och de kan med fördel höstsås och då så sent som möjligt på hösten.
Växttyp F1-hybrid
Näring Fiberrik och innehåller b l a extra mycket folat som är viktigt för blodbildning och normal celldelning. Har även högt innehåll av kalium som är bra för blodtrycket.
Svårighetsgrad Enkel
KRAV-märkt Nej
Text på påse Engelska
Varumärke Nelson Garden - så året runt - Sara Bäckmo
Skriv din egen recension
Du recenserar:Palsternacka White Gem, fröer
Ditt omdöme
Inga frågor