basket search profile

Plocksallat, Salad Bowl, fröer Grönsaksfröer

Salad Bowl är en lättodlad, tilltalande och lättanvänd sallat med löst knutna huvuden.. Sen att gå i blom och helt bitterfri med rätt odling. Blir mycket stor om den får plats.Växer fint i kyliga temperaturer.
39,00 kr
Utgått ur sortimentet
1
Salad Bowl är en lättodlad, tilltalande och lättanvänd sallat med löst knutna huvuden.. Sen att gå i blom och helt bitterfri med rätt odling. Blir mycket stor om den får plats.Växer fint i kyliga temperaturer. Skydda med fiberduk på hösten för lång skördeperiod. Tänk på att sallat gror bäst i sval jord och att bladen blir godast om plantorna vattnas rikligt. Välkommen att köpa dina fröer på nätet hos Klostra.se.
Mer Information
Artikelnummer V-106
Tillverkningsland Sverige
Fröportion ca 2000 frön
Sådd Så direkt på friland när jorden reder sig. Vattna jorden före sådd och håll fuktigt under grotiden. Sås i omgångar för god tillgång hela sommaren. Gallringsskörda till 25 cm och skörda sedan späda blad eller hela plantor efterhand.Kan även förkultiveras inomhus mars-april. Täck sådden med klar plast försedd med lufthål. Utplanteras efter avhärdning när frostrisken är över. Kan även krukodlas.
Grotid (dagar) 5-15 dgr
sådjup 0,5 cm
Plantavstånd 5 cm
Odlingsläge Sol/halvskugga
Odling Sallat odlas på en solig eller lätt skuggad plats. Jorden bör vara mullrik, Sallat ska växa snabbt och utan avbrott för att bli fin. Jämn fuktighet är grunden för en lyckad sallatsodling medan torka är förödande och den vanligaste orsaken till att sallat smakar beskt. Marktäckning är ett tips så håller sig jorden fuktig.
Skörd Skördas i alla stadier, klipp eller skår av så mycket blad du behöver. Skörda helst på morgonen för krispighetens skull. Förvara sallaten i kylskåp i en sluten plastpåse.
Svårighetsgrad Enkel
KRAV-märkt Nej
Varumärke Nelson Garden - så året runt - Sara Bäckmo
Skriv din egen recension
Du recenserar:Plocksallat, Salad Bowl, fröer
Ditt omdöme
Inga frågor