basket search profile

Rädisa Burro Gigante, fröer Grönsaksfröer

Tillgängliga utleveransveckor
  • Vecka 27, 2022

En knallröd och jättestor rädisa som har en krispig och mild smak. Växer bäst på våren och hösten. Undvik att odla på sommaren då det lätt går i blom. Så ofta för skörd under lång tid.

39,00 kr
Utleveransvecka 27

En knallröd och jättestor rädisa som har en krispig och mild smak. Växer bäst på våren och hösten. Undvik att odla på sommaren då det lätt går i blom. Så ofta för skörd under lång tid.

Avnjut rädisorna på frukostmackan,i en sallad eller som en snabbkokt grönsak med smält smör. Möjligheterna är många. 

Välkommen att köpa fröer på nätet hos Klostra.se.

 

Mer information
Artikelnummer V-130
Tillverkningsland Sverige
Latinskt namn raphanus sativus
Portionsmängd 400 fröer
Sådd Odlas i friland eller växthus. Vattna jorden före sådd och håll fuktigt under grotiden. Fröna sås grunt på 2-3 cm avstånd och 10-20 cm mellan raderna. Kan med fördel sås glest i breda rader på 10 centimeter. Så fröna på våren så snart jorden torkat upp. Lämpligt att så i omgångar mellan maj och Augusti eftersom rädisor har kort utvecklingstid och skördetiden blir längre. Det är viktigt med en jämn vattentillgång eftersom rädisorna annars blir träiga och beska. Täck gärna sådden med fiberduk för att hindra ev. angrepp av skadeinsekter.
Så f.r.o.m April
Grotid 5-15 dagar
sådjup 1-2 cm
Plantavstånd 2-3 cm
Odlingsläge Sol/halvskugga
Odling Odlas i friland eller växthus. Upprepa sådden med 2 veckors mellanrum under hela sommaren för att få lång skördetid. Trivs bäst i lucker fuktighetshållande jord på en halvskuggig plats. Håll jorden fuktig inte blöt. Rädisor behöver mycket vatten för att bli krispiga och goda. Täck gärna sådden med fiberduk för att hindra ev. angrepp av skadeinsekter.
Skörd Skördas efterhand det blir färdiga ca 3-6 veckor efter sådd.
Skördeklar Tidig
Skördas f.r.o.m Maj
Årighet Ettårig
Växthöjd Uppgift saknas/mix
Näring Rädisa är rik på kalcuim, kalium, magnesium, järn, zink och jod. Rädisans fibrer binder och avlägsnar kolesterol i kroppen.
Svårighetsgrad Enkel
Varumärke Nelson Garden - så året runt - Sara Bäckmo
Skriv din egen recension
Du recenserar:Rädisa Burro Gigante, fröer
Ditt omdöme
Inga frågor