basket search profile

Rädisa De dix-huit jours, fröer Grönsaksfröer

En supersnabb rädisa som kan skördas redan efter ca 18-20 dagar. Avlång sort som har rikligt med löv på toppen och har en saftig och mild smak. Växer bäst på våren och hösten. Undvik att odla på sommaren då det lätt går i blom. För att få skörd under lång tid rekommenderas att så ofta. 

19,50 kr 39,00 kr
-50%
Utgått ur sortimentet
1

En supersnabb rädisa som kan skördas redan efter ca 18-20 dagar. Avlång sort som har rikligt med löv på toppen och har en saftig och mild smak. Växer bäst på våren och hösten. Undvik att odla på sommaren då det lätt går i blom. För att få skörd under lång tid rekommenderas att så ofta. Goda att äta färska, i sallder, som smörgåspålägg eller till matlagning i soppor, gryta eller gratänger. 

Välkommen att köpa fröer på nätet hos Klostra.se

Mer Information
Artikelnummer V-128
Tillverkningsland Sverige
Latinskt namn raphanus sativus
Fröportion 800 fröer
Sådd Odlas i friland eller växthus. Vattna jorden före sådd och håll fuktigt under grotiden. Fröna sås grunt på 2-3 cm avstånd och 10-20 cm mellan raderna. Kan med fördel sås glest i breda rader på 10 centimeter. Så fröna på våren så snart jorden torkat upp. Lämpligt att så i omgångar mellan maj och Augusti eftersom rädisor har kort utvecklingstid och skördetiden blir längre. Det är viktigt med en jämn vattentillgång eftersom rädisorna annars blir träiga och beska. Täck gärna sådden med fiberduk för att hindra ev. angrepp av skadeinsekter.
Så f.r.o.m Maj
Grotid (dagar) 5-15 dagar
sådjup 1 cm
Plantavstånd 3 cm
Odlingsläge Sol/halvskugga
Odling Odlas i friland eller växthus. Växer bäst i näringsrik, sandjord på en halvskuggig plats. Håll jorden fuktig inte blöt. Rädisor behöver mycket vatten för att bli krispiga och goda. Täck gärna sådden med fiberduk för att hindra ev. angrepp av skadeinsekter.
Skörd Skördas efterhand det blir färdiga, ca 18-20 dagar efter sådd.
Skördeklar Tidig
Växthöjd Uppgift saknas/mix
Näring Rädisa är rik på kalcuim, kalium, magnesium, järn, zink och jod. Rädisans fibrer binder och avlägsnar kolesterol i kroppen.
Svårighetsgrad Enkel
KRAV-märkt Nej
Varumärke Nelson Garden - så året runt - Sara Bäckmo
Skriv din egen recension
Du recenserar:Rädisa De dix-huit jours, fröer
Ditt omdöme
Inga frågor