basket search profile

Romansallat, Intred, fröer - en rödbladig Little Gem Grönsaksfröer

Intred är en variant av Little Gem och liksom den av typen Cossallat, Romansallat. Den är rödbladig med små, högbyggda, självslutande huvuden som efterhand blir vackert mörkröda. Krispig och god!
39,00 kr
Slut för säsongen
Intred är en variant av Little Gem och liksom den av typen Cossallat, Romansallat. Den är rödbladig med små, högbyggda, självslutande huvuden som efterhand blir vackert mörkröda. Krispig och god! Tänk på att sallat gror bäst i sval jord och att bladen blir godast om plantorna vattnas rikligt. Välkommen att köpa dina fröer på nätet hos Klostra.se.
Mer information
Artikelnummer V-109
Tillverkningsland Sverige
Portionsmängd ca 400 fröer
Sådd Så på friland när jorden reder sig. Vattna före sådd och håll fuktigt tills grodd. Gallringsskörda till 15 cm för fina huvuden. Så gärna i omgångar för löpande tillgång.
Grotid 5-15 dgr
sådjup 0,5 cm
Plantavstånd 5 cm
Odlingsläge Sol/halvskugga
Odling Sallat odlas på en solig eller lätt skuggad plats. Jorden bör vara mullrik, Sallat ska växa snabbt och utan avbrott för att bli fin. Jämn fuktighet är grunden för en lyckad sallatsodling medan torka är förödande och den vanligaste orsaken till att sallat smakar beskt. Marktäckning är ett tips så håller sig jorden fuktig.
Skörd Skördas i alla stadier, klipp eller skår av så mycket blad du behöver. Skörda helst på morgonen för krispighetens skull. Förvara sallaten i kylskåp i en sluten plastpåse.
Årighet Ettårig
Svårighetsgrad Enkel
Varumärke Nelson Garden - så året runt - Sara Bäckmo
Skriv din egen recension
Du recenserar:Romansallat, Intred, fröer - en rödbladig Little Gem
Ditt omdöme
Inga frågor