basket search profile

Sallat Rucola Senapskål, ekologisk, fröer Grönsaksfröer

Populär Italiensk delikatessallat. Smakrika blad som har en mild pepprig och lite kryddig smak. En snabbväxande bladgrönsak som används till sallad, på smörgås och som ingrediens i olika rätter. Växer fint framförallt på våren och på hösten. Enkel att odla på alla växtplatser.

19,50 kr 39,00 kr
-50%
Utgått ur sortimentet

Populär Italiensk delikatessallat. Smakrika blad som har en mild pepprig och lite kryddig smak. En snabbväxande bladgrönsak som används till sallad, på smörgås och som ingrediens i olika rätter. Växer fint framförallt på våren och på hösten. Enkel att odla på alla växtplatser. 

Välkommen att handla dina fröer online hos Klostra.se

Mer information
Artikelnummer V-136
Tillverkningsland Sverige
Fröportion 2000 frön
Sådd Kan sås direkt på friland när jorden reder sig. Vattna såfåran före sådd och håll sedan fuktig under grotiden. Upprepad sådd ger tillgång till fräscha blad under lång tid. Gallringsskörda till 15 cm. Vattna rikligt för mildare smak. Plocka bort blomstänglar för längre skördeperiod. Gör ett uppehåll i sådden under högsommaren då plantorna lätt går i blom. Täck med gärna med fiberduk. Kan även krukodlas inomhus året runt.
Så f.r.o.m April
Grotid (dagar) 10-20 dagar
sådjup 0,5 cm
Plantavstånd 5 cm
Odlingsläge Sol/halvskugga
Odling Sallat ska växa snabbt och jämnt och då är en jämn fuktighet viktigt. Sallat är inte så näringskrävande, gödsla en eller ett fåtal gånger under säsongen. Luckra jorden. Plantera plantor med 15 cm avstånd för regelbunden skörd som bladsallat. Sallat går utmärkt att odla mellan högre grönsaker som har en längre odlingsperiod såsom broccoli, brysselkål, bönor, tomater, paprika osv. Sallat hjälper sin granne genom att hålla den omgivande jorden fuktig och sval. De högre växterna växer, i sin tur, ger den nödvändiga skuggan som sallat behöver under de varmare sommardagarna. Sallat behöver en bra, fukthållande jord fri från ogräs. Skydda ung sallad från hungriga fåglar med fiberduk eller hönsnät. Sniglar kan också vara ett problem kring unga plantor. Det finns många miljövänliga sätt att kontrollera sniglar, till exempel öl-fällor, sågspån eller äggskalshinder och kopparband. För att maximera sallads blads produktion gör upphöjda bäddar för sallaten. De upphöjda bäddarna värms upp snabbare än den omgivande marken och ger dig en tidigare skörd på våren och en längre skörd på hösten. Nyckeln till en framgångsrik sallatsproduktion är att leverera måttligt men nästan konstant med vatten. Särskilt när det är som varmast. Om det inte är regelbunden nederbörd måste sallat vattnas på djupet minst en gång i veckan.
Skörd Plocksallat skördas kontinuerligt blad för blad eller hela plantan, så mycket du behöver,. Om det blir väldigt varmt kan sallad gå i blom. Skörda då direkt och gärna på morgonen. Förvara sallad i torr plastpåse i kylen.
Skörd Juni
Svårighetsgrad Enkel
KRAV-märkt Nej
Varumärke Nelson Garden - så året runt - Sara Bäckmo
Kort om odling Sås direkt på friland när jorden reder sig. Vattna jorden före sådd och håll fuktigt under grotiden. Kan sås i omgångar för god tillgång hela sommaren. Gallringsskörda till 15 cm. Vattna rikligt för mildare smak. Plocka bort blomstänglar för längre skördeperiod. Kan även krukodlas inomhus.
Plantvård och plantering För de flesta växter rekommenderas sk avhärdning. Det innebär att du gradvis under ungefär en vecka vänjer plantorna med uteklimatet genom att skydda dem mot alltför stark sol, vind och kyla. Om du inte kan, vill eller hinner avhärda så försök skydda plantorna genom att täcka med exempelvis fiberduk. Sallatsplantor gillar inte inomhusklimatet och vill ut direkt till svalka och fukt. Om du är rädd för nattfrost - täck plantorna med fiberduk. Om du ändå väljer att ha dem inomhus ett tag - ställ dina plantor svalt och var flitig med blomsprutan. Detta innebär också att sallat helst odlas vår och höst. Plantera i en kvalitetsjord, gärna ekologisk, som innehåller lera som binder gödsel/vatten som senare tillförs, sand så att jorden blir lucker och rötterna får luft och kompost som tillför näring och mikroorganismer. En bra jord gör att du inte behöver tillföra gödsel under de första veckorna.
Skriv din egen recension
Du recenserar:Sallat Rucola Senapskål, ekologisk, fröer
Ditt omdöme
Inga frågor