basket search profile

Sallat Vinter-/Maché, vit ekologisk, fröer Grönsaksfröer

Tillgängliga utleveransveckor
  • Vecka 27, 2022

En mycket köldtålig sallatstyp som är lämplig för hös- och vinterskörd. Kallas även vintersallat. Krispiga, mörkgröna bladrosetter som har en god och nötaktig smak. En delikatess. 

39,00 kr
Utleveransvecka 27

En mycket köldtålig sallatstyp som är lämplig för hös- och vinterskörd. Kallas även vintersallat. Krispiga, mörkgröna bladrosetter som har en god och nötaktig smak. En delikatess. Tål att frysas och tina några gånger. Äts färsk som sallat eller anrättas som spenat.

Välkommen att köpa dina fröer på nätet hos Klostra.se.

Mer information
Artikelnummer V-134
Tillverkningsland Sverige
Portionsmängd ca 2000 fröer
Sådd Kan förkultiveras i såjord inomhus från Januari. Täck med klar plast med lufthål och plantera ut efter avhärdning. Så på friland när jorden reder sig. Vattna före sådd och håll fuktigt tills grodd. Gallringsskörda till 15 cm för fina huvuden. För friland, bänk och växthus men kan även krukodlas inomhus året runt för skörd av späda blad.
Grotid 10-30 dagar
sådjup 1 cm
Plantavstånd 10-15cm
Odlingsläge Sol/halvskugga
Odling Sallat odlas på en solig eller lätt skuggad plats. Jorden bör vara mullrik, Sallat ska växa snabbt och utan avbrott för att bli fin. Jämn fuktighet är grunden för en lyckad sallatsodling medan torka är förödande och den vanligaste orsaken till att sallat smakar beskt. Marktäckning är ett tips så håller sig jorden fuktig.
Skörd Skörda då plantan är ca 10 cm genom att bladrosetten skärs av vid roten. Späda blad kan användas som baby maché. Förvara sallaten i kylskåp i en sluten plastpåse.
Skördeklar Tidig
Årighet Ettårig
Svårighetsgrad Enkel
Varumärke Nelson Garden - så året runt - Sara Bäckmo
Skriv din egen recension
Du recenserar:Sallat Vinter-/Maché, vit ekologisk, fröer
Ditt omdöme
Inga frågor